Πέθανε η 16χρονη που είχε πέσει σε κώμα μετά τη χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών

Έφυγε από τη ζωή η 16χρονη κοπέλα η οποία τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του «Ερυθρού Σταυρού», αφού είχε πέσει σε κώμα μετά από χρήση κοκτέιλ ναρκωτικών.

Είχε βρεθεί σε σπίτι στον Βύρωνα χωρίς τις αισθήσεις της σε κακή κατάσταση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη στη ΜΕΘ και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μέχρι σήμερα το πρωί που κατέληξε.

Μετά τη διακομιδή τής 16χρονης στο νοσοκομείο η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και αφορά τη δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μεταξύ των οποίων και το ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω τοξικότητας μείγμα «σίσα» που έχει πολύ χαμηλή τιμή. Εγιναν πέντε συλλήψεις και από τους συλληφθέντες οι δύο προφυλακίστηκαν.

Πλέον, η κατηγορία για τους δύο συλληφθέντες που κατηγορήθηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος της 16χρονης μετατρέπεται σε θανατηφόρα θανατική βλάβη.

Η 16χρονη είχε βρεθεί σε σπίτι στον Βύρωνα μαζί με άλλα άτομα, όπου και έκανε χρήση συνδυασμού ναρκωτικών, σίσα, κάνναβη και κάποια άλλη ουσία-φάρμακο και το πρωί τη βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις της και με αίμα να τρέχει από τη μύτη της. Το ΕΚΑΒ ειδοποίησε ένα από τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι, ενώ μόνο μια φίλη της παρέμεινε στο σπίτι μέχρι να έρθει να την παραλάβει ασθενοφόρο. Οι υπόλοιποι τρεις, εξαφανίστηκαν υπό τον φόβο της σύλληψης.

Στον «Ερυθρό Σταυρό» μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό για αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, καθώς είχε υποστεί πνευμονική – αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η αστυνομία προχώρησε σε 5 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι, για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών.

Δύο από τους συλληφθέντες προφυλακίστηκαν. Στις απολογίες τους, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι δεν έδωσαν ναρκωτικά στο κορίτσι και αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Η σπείρα ναρκωτικών και τα όσα κατήγγειλε η μητέρα της 16χρονης

Η μητέρα της 16χρονης ανέφερε πως η συγκεκριμένη ομάδα των διακινητών ναρκωτικών ασκούσαν στην κόρη της ψυχολογική πίεση, απαντούσαν στο τηλέφωνό της όταν εκείνη την καλούσε, αλλά και ότι «την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν κοκτέιλ ναρκωτικών», μεταμορφώνοντας την ουσιαστικά σε «πειραματόζωο».

Η μητέρα της 16χρονης ανέφερε, σύμφωνα με το Star, στους αστυνομικούς: «Οι φίλοι της κόρης μου με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά όταν έψαχνα να τη βρω πού είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο γι’ αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει, παρά τη θέλησή της».

Σύμφωνα με το Star, η φίλη της 16χρονης φέρεται να υποστήριξε για τη βραδιά στο σπίτι και το πάρτι ναρκωτικών: «Εκεί πέρα αράξαμε λίγο και μετά εγώ πήγα για ύπνο. Ξύπνησα και μου είπαν ότι έπαθε κάτι η Μ., αλλά ήξερα τι είχε πάρει. Είχε πάρει και ένα φάρμακο, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα, κάπως λίρικα, κάτι τέτοιο, και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί. Βλέπω τη Μ. ξαπλωμένη με ανοικτά τα μάτια, να είναι έτσι γουρλωμένα, μετά τα μάτια της να πηγαίνουν προς τα πάνω, να έβγαζε κάτι αίματα, κάτι υγρά από τη μύτη κάθε φορά που πήγαινα να τη σηκώνω. Ήθελα να δω αν ζει ή όχι, να πάρω σφυγμούς και μετά την έβαλα να καθίσει όρθια».