Παύλος Πολάκης: Το Ιπποκράτειο του απάντησε μετά από ανάρτηση πως γιατρός χειρούργησε ενώ είχε συνταξιοδοτηθεί

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα των χειρουργείων όπως και των γιατρών επιχείρησε να στοχοποιήσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής τώρα του κόμματος, κ. Παύλος Πολάκης. Ωστόσο τόσο το νοσοκομείο όσο και γιατρός, απάντησαν στις καταγγελίες του Κρητικού βουλευτή σχετικά με την «παράνομη διενέργεια χειρουργείων από συνταξιοδοτηθέντα γιατρό του ΕΣΥ».

Ειδικότερα, με ανάρτησή του στα social media ο κ. Πολάκης, απευθύνεται πρωτίστως στον υπουργό Υγείας και στη διοίκηση του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας, πως παιδοχειρουργός του νοσοκομείου διενεργεί επεμβάσεις παρότι έχει συνταξιοδοτηθεί. Ανήρτησε δε και το πρόγραμμα χειρουργείων του νοσοκομείου για να αποδείξει πως το όνομα του γιατρού περιλαμβάνεται σε εκείνα των χειρουργών.

«Μπορεί να μου εξηγήσει ο Υπουργός Υγείας κύριος Χρυσοχοΐδης, πως ο γιατρός χειρουργός Παίδων κύριος ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στις 25/9/2023 λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας…..ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ ,στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως είναι διευθυντής κλπκλπ!!!!! (φωτο από πρόγραμμα χειρουργείου από τις 23 /10 και για αύριο). Με ποιο θεσμικό καθεστώς; Με ποιανού την απόφαση και την κάλυψη; Ο Διοικητής και υποδιοικητής τι κάνουν;; Είναι ευνομούμενη χώρα αυτή, ή παρακράτος που ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει με βάση τις πλάτες που έχει;;; Ο κύριος Βαρτζόπουλος βουλευτής Θεσσαλονίκης και υφυπουργός Υγείας ξέρει κάτι;; Ο κύριος Καλαφάτης μήπως;;;» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης.

polakis-anartisi-1

Η απάντηση του νοσοκομείου

Ωστόσο σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ο παιδοχειρουργός βρισκόταν στη λίστα με τα προγραμματισμένα χειρουργεία, καθώς ο σχεδιασμός γίνεται νωρίτερα και στην προκειμένη περίπτωση έγινε πριν αποχωρήσει επίσημα ο γιατρός από το νοσοκομείο για συνταξιοδότηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ανάρτηση «το ΦΕΚ με την απόφαση αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023 και την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε και στον ιατρό. Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα. Το πρόγραμμα χειρουργείου της εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης» εξηγεί το νοσοκομείο.

Η αντίδραση του παιδοχειρουργού

Ο γιατρός που, κατά τον κ. Πολάκη, παρατύπως βρισκόταν στο πρόγραμμα χειρουργείων, με ανάρτησή του απάντησε στον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ. Του υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν επί της θητείας του κ. Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, για θέματα της παιδιατρικής κλινικής.

Διαμαρτύρεται δε εντόνως «διότι ενώ ήδη συνταξιοδοτήθηκα, αμαυρώσατε το όνομα μου, υιοθετώντας αβασάνιστα πληροφορίες από «συνεργάτες» μου» και προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρει ότι «την απόφαση της συνταξιοδότησης μου την πληροφορήθηκα μέσω email από την διοίκηση του νοσοκομείου στις 24/10».

Η ανάρτηση του παιδοχειρουργού κ. Γιώργου Τσικόπουλου έχει ως εξής:

«Κύριε Πολάκη καλησπέρα σας . Είμαι ο Χειρουργος Παίδων Γιωργος Τσικοπουλος για τον οποίο αναφέρεστε στην ανάρτηση σας. Θα σας θυμίσω , μια και από ότι ξέρω έχετε καλή μνήμη, ότι συνεργαστήκαμε για ώρες στην 4 ΥΠΕ για το παιδιατρικό νοσοκομείο. Με το θάρρος αυτό θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα, διότι ενώ ήδη συνταξιοδοτήθηκα αμαυρώσατε το όνομα μου, υιοθετώντας αβασάνιστα πληροφορίες από «συνεργάτες» μου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι την απόφαση της συνταξιοδότησης μου την πληροφορήθηκα μέσω email από την διοίκηση του νοσοκομείου στις 24/10. Όπως θα γνωρίζετε στο βιβλίο προγραμματισμού αναγράφεται το όνομα του προγραμματίζοντος .

Έτσι αναγράφτηκε στο πρόγραμμα το όνομα μου πριν γίνει γνωστή στους συνεργάτες μου η συνταξιοδότηση μου . Πιστεύω ότι ύστερα από τα ανωτέρω να αντιληφθήκατε την ολοκληρωμένη και πραγματική εικόνα των γεγονότων στην ευαίσθητη κλινική της παιδοχειρουργικής του Ιπποκράτειου στην οποία αφιέρωσα 38 χρόνια της ζωής μου (συμπεριλαμβανομένων των χρόνων της ειδικότητος μου)».