Επιστρέφει στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας

Την πρόθεση του Αλέξη Κούγια να επιστρέψει στα υπερασπιστικά του καθήκοντα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου γνωστοποίησε σήμερα η ίδια η κατηγορουμένη, η οποία μάλιστα υπέβαλε για το λόγο αυτό αίτημα παύσης των διορισμένων δικηγόρων της.

Πισπιρίγκου: Θέλω να παύσω τις δυο εκ των δικηγόρων μου

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο;

Πισπιρίγκου: Γιατί θα επανέλθει ο κ. Κούγιας με την συνεργάτιδά του, την κ. Μπάκα

Πρόεδρος: Άρα εσείς ζητάτε από εμάς να ανακαλέσουμε το διορισμό των δυο εκ των τριών συνηγόρων; Ποιος είναι ο λόγος;

Πισπιριγκου: Δεν έχουν έρθει σε καμία επικοινωνία με εμένα, δεν έχουν γνώση της δικογραφίας, επικοινώνησαν με το κ. Κούγια και τον ρώτησα αν θα έρθει ξανά στη δίκη και δέχθηκε να έρθει με την κ. Μπάκα.

Η εισαγγελέας ανέφερε ότι το αίτημα αυτό της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι τυπικό και δικαιολογημένο και να γίνει δεκτό από το δικαστήριο.

Απορρίφθηκε αίτημα για κλήτευση γενετιστών από το εξωτερικό

Νωρίτερα, απορρίφθηκε ομόφωνα άλλο αίτημα της κατηγορούμενης για κλήτευση δυο γενετιστών καθηγητών ιατρικής από το εξωτερικό (Βόρεια Μακεδονία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε με το αίτημά της πως οι συγκεκριμένοι γενετιστές θα εξηγήσουν στο ακροατήριο για ποιο λόγο υπήρξε ελλιπής γονιδιακός έλεγχος στη Τζωρτζίνα, θα αναφερθούν στο ιατρικό ιστορικό της οικογένειάς της και θα αναφερθούν στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τα οποία σύμφωνα με την ίδια και την υπεράσπισή της είναι λύκος και καρδιακή ανεπάρκεια.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος αυτού σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ποτέ δεν τέθηκε στη δίκη θέμα ελλιπούς ελέγχου.
Δ. Γεωργακόπουλος (συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας): Η μητέρα που επικαλείται η υπεράσπιση συνελήφθη το 2001. Άλλη η επιστήμη του 2001 και άλλη του 2023. Σήμερα το επίπεδο γονιδιακού ελέγχου είναι κατά 21 χρόνια πιο εξελιγμένο.

Καμία συσχέτιση δεν μπορεί να γίνει με την υπόθεση αυτή. Και είναι εμπαιγμός η κατηγορούμενη να υποβάλλει τέτοια αιτήματα και να παρακωλύει την απολογία της. Ζητώ να απορρίψετε το αίτημα.

H υπεράσπιση της κατηγορουμένης τόνισε πως είναι δικαίωμα της Ρούλας Πισπιρίγκου να εξεταστούν οι μάρτυρες που προτείνει, σημειώνοντας πως η μικρή Τζωρζτίνα είχε ιατρικό πρόβλημα και αυτό θα πρέπει να ερευνηθεί.