Υπ. Παιδείας: Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων και η διανομή συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων και διανομής των συγγραμμάτων για τους φοιτητές/τριες ΑΕΙ της χώρας από σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023.

Οι δηλώσεις των δικαιούχων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 22 Δεκεμβρίου 2023, ενώ η διανομή των συγγραμμάτων θα ολοκληρωθεί στις 05 Ιανουαρίου 2024.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘΑ:

«Αρχίζει από σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, μέσω του συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ», η υποβολή των δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ψηφιακά μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023.

Αντίστοιχα, η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων ξεκινά σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024. Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία παράδοσης από τους εκδοτικούς οίκους των παραγγελθέντων από τις βιβλιοθήκες διδακτικών συγγραμμάτων. Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, τέλος, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η υποβολή αιτήσεων προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων από τις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α.

Διευκρινίζεται ότι η Γραμματεία κάθε Τμήματος έχει τη δυνατότητα να ορίσει μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ή προγενέστερη ημερομηνία λήξης για τις δηλώσεις διδακτικών συγγραμμάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ισχύουν οι προθεσμίες που ορίζει η εκάστοτε Γραμματεία.

Συνημμένα η σχετική εγκύκλιος».