Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αποζημίωση για πρώτη φορά στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Αποζημίωση πρόκειται να καταβληθεί για πρώτη φορά στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι «τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών τα οποία μέχρι πρότινος ήταν άνευ οιασδήποτε αποζημιώσεως τώρα θα λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση. Και αυτό σε μεγάλο βαθμό γίνεται γιατί πρώτον υπάρχει η δυνατότητα να γίνει δημοσιονομική δυνατότητα και δεύτερον γιατί έχει παρατηρηθεί πολύ χαμηλή συμμετοχή στις εφορευτικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να διεξάγουν τις εκλογές συνήθως ο δικαστικός αντιπρόσωπος με έναν γραμματέα που έχει δίπλα του».

Βάσει της σχετικής ΚΥΑ, ορίζεται εκλογική αποζημίωση και για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής 40 ευρώ για την πρώτη Κυριακή (8 Οκτωβρίου 2023) και 30 ευρώ για τη δεύτερη -εφόσον χρειαστεί- Κυριακή (15 Οκτωβρίου 2023).

Το καταβαλλόμενο ποσό είναι ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.