Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Αγωνία για τον εντοπισμό του πιλότου-Συνεχίζονται για 2η μέρα οι έρευνες

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

 

Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη συμμετέχει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί (28/9) από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε αγνοείται. Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Σε βίντεο – ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η τραγική στιγμή της πτώσης, ενώ η κάμερα της ΕΡΤ έχει καταγράψει την πτήση του ελικοπτέρου τα λεπτά που προηγήθηκαν.

Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στην Εύβοια:

Το ελικόπτερο λίγο πριν πέσει στη θάλασσα:

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Σιώμος, μαζι με τον οπερατέρ, Άκη Φωτίου, κατέγραψαν το ελικόπτερο λίγο πριν την πτώση του.

Ο δημοσιογράφος περιέγραψε στιγμή προς στιγμή όσα είδε πριν από την πτώση του ελικοπτέρου, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Όπως είπε «όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά, κοντα στο χωριό προς την Αγία Άννα. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κράτει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη, με το συρματόσχοινο, με το βίντσι για να παραλάβουν κάποιον, κάποιον τραυματία ή κάποιο ασθενή.

Μαρτυρία: Ακούσαμε ένα μπαμ και χάθηκε

«Το είδα που πήγαινε και κατέβαινε στα 5 με 10 μέτρα. Νομίζαμε ότι κάτι ψάχνει μέχρι που ακούσαμε ένα μπαμ και χάθηκε» τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων.

«Εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρισκόταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ.