Ανοίγουν τα κινητά των δύο Τούρκων που κατηγορούνται για κατασκοπεία με drone στη Ναυτική Βάση του Πόρου

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν μπει οι ενέργειες των δύο Τούρκων που συνελήφθησαν στη Μονεμβασιά από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και κατηγορούνται για κατασκοπεία στρατιωτικών εγκαταστάσεων στον Πόρο.

Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία κρίνεται από τις Αρχές ως σοβαρή, με τους ερευνητές που την χειρίζονται να αναλύουν κάθε κίνηση των συλληφθέντων προκειμένου να διαπιστώσουν τις ακριβείς προθέσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, οι δύο Τούρκοι φέρονται να έφθασαν στο νησί του Αργοσαρωνικού την περασμένη Παρασκευή (15/9) και να κατέλυσαν σε ένα ξενοδοχείο το οποίο είχαν κλείσει μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Κατέγραψαν εικόνες από τις εγκαταστάσεις με drone

Την επόμενη ημέρα το πρωί, οι δύο άνδρες φέρονται να προσέγγισαν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στο νησί και να «σήκωσαν» ένα drone καταγράφοντας εικόνες της περιοχής.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό και καταγγέλθηκε στις Αρχές με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άμεσα αναζητήσεις. Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς που τους αναζητούσαν, οι δύο άνδρες, μετά την πτήση του drone αποχώρησαν από νησί με δύο μηχανές και, σύμφωνα με κάποιες αναφορές, έκαναν μία στάση στον Γαλατά και κατέληξαν στην Μονεμβασιά.

Εκεί είναι που εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τα οποία και τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ παράλληλα κατάσχεσαν το drone, τα κινητά τους τηλέφωνα καθώς και άλλα αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους.