Εθνική Οδός: Έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ανοίξει στο σύνολό της - Ποια διόδια παραμένουν ελεύθερα

Σύμφωνα με την ενημέρωση το Σάββατο από τον υφυπουργό Υποδομών Νίκο Ταχιάο για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στην Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στη Λάρισα η κυκλοφορία θα διεξάγεται μόνο για τα οχήματα έως 3,5 τόνους και μόνο στις αριστερές λωρίδες και στα δύο ρεύματα.

Όπως ανέφερε ο ΠΑΘΕ έχει αποδοθεί στα οχήματα έως 3,5 τόνους, μόνο στις αριστερές λωρίδες και στα δύο ρεύματα γιατί πρέπει να μεσολαβήσει έλεγχος πρανών του δρόμου ώστε να διαπιστωθεί η στατικότητά του. Αυτό αναμένεται να τελειώσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ίσως και νωρίτερα, οπότε και θα αποδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία στο σύνολο του και για τα βαρέα οχήματα, είπε ο υφυπουργός Υποδομών κατά τη ενημέρωση του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων από τη Λάρισα.

Ποια διόδια είναι ανοιχτά

  • Δεν θα πληρώνουν διόδια τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην Ιονία Οδό, στη γέφυρα του Ρίο και στην Εγνατία Οδό από τη σύνδεση με την Ιονία μέχρι τη Θεσσαλονίκη.
  • Παραμένουν ελεύθερα τα διόδια στον Ε65 και στον αυτοκινητόδρομο του Αιγαίου.

Θα ξεκινήσει σύντομα η αποκατάσταση των παράπλευρων οδών του ΠΑΘΕ ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε κοινότητες και αγροτικές εκτάσεις.

Σε ό,τι αφορά τον σιδηρόδρομο, για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα θα είναι πλήρως διακεκομμένη η επικοινωνία της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη.