Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 20χρονης στα Ιωάννινα - «Ίσως οι γιατροί δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή»

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα, που εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία αμυγδαλίτιδα και έφυγε από τη ζωή εννέα ημέρες μετά από ανακοπή καρδιάς.

Ήδη έχει παραγγελθεί προκαταρκτική έρευνα ώστε να εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της, ενώ αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς η κοπέλα δεν είχε ιατρικό ιστορικό, όπως επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Γαλεντέρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της 20χρονης.

«Εμείς έχουμε εικόνα τι έχει συμβεί. Ξέρουμε πως υπάρχει μια λοίμωξη στη περιοχή των αμυγδαλών, η οποία επεκτάθηκε και προκάλεσε συστηματικές επιπλοκές. Θέλουμε όμως, για να είμαστε σίγουροι και να έχουμε τα αποτελέσματα. Θα περιμένουμε κάποιους μήνες για να επαληθεύσουμε τα ευρήματα. Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει στα νοσοκομείο καθώς είναι μία πολύ συνηθισμένη λοίμωξη και πρέπει να δούμε πώς επεκτάθηκε. Θα πρέπει να διερευνηθεί μέσω της νοσηλείας. Εμείς από τα ευρήματα που έχουμε είναι πως ο θάνατος συνδέεται με την αμυγδαλίτιδα, η οποία ξέφυγε του ορίου των αμυγδαλών», είπε ο κ. Γαλεντέρης.

Και πρόσθεσε: «Εάν θα μπορούσε το κορίτσι να ζήσει, θα πρέπει να το δούμε και μέσα από τον φάκελό του. Μπορεί να συμβεί (σ.σ.: ο θάνατος από αμυγδαλίτιδα), αλλά εξαρτάται από τα συμπτώματα. Τρομάζει πως ενώ νοσηλευόταν πέθανε και χρήζει διερεύνησης. Από όσο γνωρίζουμε δεν είχε κάποιο ιστορικό».

Πατέρας 20χρονης: Ίσως οι γιατροί δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή

Ο πατέρας της 20χρονης μίλησε στον ΣΚΑΪ και είπε ότι είναι πιθανό οι γιατροί στο νοσοκομείο να μην έδωσαν την απαραίτητη προσοχή, καθώς η θεραπεία που χορηγούσαν επί μέρες στην 20χρονη δεν είχε αποτελέσματα.

«Ζητάω να μάθω τον λόγο που συνέβη αυτό το κακό. Δεν ξέρω αν οι γιατροί λόγω φόρτου εργασίας δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Όταν έχεις έναν παρθένο οργανισμό, υγιέστατο παιδί που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θεραπεία και το παιδί δεν αντιδράει, δεν θα έπρεπε να κινητοποιηθεί κάποιος;», αναρωτιέται.

Οι γιατροί, σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον της άτυχης κοπέλας, τους είχαν δώσει την εικόνα μιας ιογενούς πάθησης που θα έκανε τον κύκλο της. «Χάθηκε ένα παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με μια απλή αμυγδαλίτιδα και πυρετό και μέσα σε εννέα μέρες το παιδί μας χάθηκε. Ψάχνουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό», είπε ο πατέρας της.

Ιωάννινα: Δεν έδωσε «απαντήσεις» η νεκροψία για τα αίτια θανάτου

Χθες, από τη νεκροψία-νεκροτομή επιβεβαιώθηκε η οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν απαντώνται σοβαρά και κρίσιμα ερωτήματα για την κατάρρευση του οργανισμού της και τον θάνατο.

Θα χρειαστεί η ολοκλήρωση τόσο των ιστολογικών όσο και των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ μείζονος σημασίας αναμένεται να είναι και η μελέτη του ιατρικού φακέλου της άτυχης κοπέλας.

Η νεκροψία-νεκροτομή έγινε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή και τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.