Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Θεοκλής Ζαούτης, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, θα οριστεί ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το ερευνητικό έργο του κ. Χατζηχριστοδούλου είναι πλούσιο, αφορά κατά κύριο λόγο στην υγιεινή και επιδημιολογία, στην πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων και στην επιδημιολογική επιτήρηση και διερεύνηση επιδημιών.

Από το 1998 έως σήμερα συμμετείχε σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα, ελληνικά και διεθνή, ιδιαίτερα σημαντικά τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη. Το ερευνητικό του έργο εκφράζεται με πάνω από 220 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, με ανακοινώσεις σε συνέδρια ελληνικά και διεθνή και με τη συγγραφή άρθρων σε βιβλία ή εγχειρίδια.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου οργάνωσε το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας στο οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά ήταν το μοναδικό μέλος και στο οποίο από το 2013 υπάρχει Τμήμα Μοριακής Επιδημιολογίας και σήμερα είναι συνεργαζόμενο κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για θέματα του Διεθνή Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ).

Από το 2006 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου και από τον Νοέμβριο του 2008 Επιστημονικός Υπεύθυνος του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας. Έχει οργανώσει και είναι Διευθυντής και Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή». Κατά τη διετία 2011-2013 διετέλεσε Εκλεγμένος Διευθυντής του Κλινικοεργαστηριακού Τομέα και κατά τα έτη 2017-2020 Εκλεγμένος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Παρέμβασης από το 1997 έως το 2000 και σύμβουλος σε θέματα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από το 2011 μέχρι το 2015.

Κατά την τριετία 2001-2004 υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος υγειονομικής επιτήρησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.