Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ο ΠΑΘΕ σε Λάρισα και Πιερία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά η ΕΛ.ΑΣ. στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη Λάρισα μέχρι την Πιερία, σήμερα Σάββατο (9.9.2023) λόγω αυξημένου όγκου νερού σε αρκετά σημεία του οδοστρώματος.

 

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος της Πιερίας, από το 400ο χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας) έως το 471 χιλιόμετρο (όρια με Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω αυξημένου όγκου νερού στο δρόμο.

Εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθώς και τα οχήματα οδικής βοήθειας και οχήματα εκτάκτου ανάγκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (474 χιλιόμετρο) του αυτοκινητόδρομου και μέσω της Εγνατίας Οδού θα κατευθύνονται προς Αθήνα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν και στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. λόγω αυξημένου όγκου νερού, καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας).

Λόγω αυξημένου όγκου νερού, διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

  • από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας &
  • από την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας, σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της.