Imagine Dragons: Κύμα διαμαρτυριών για τη διεξαγωγή της συναυλίας τους στο ΟΑΚΑ σε συνθήκες σφοδρής κακοκαιρίας

Πλήθος αντιδράσεων ξεσήκωσε, χθες βράδυ, η απόφαση πραγματοποίησης της συναυλίας των Imagine Dragons στο OAKA, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες κι ενώ είχε ηχήσει το μήνυμα 112 σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή αλλά και πολλά ακόμη σημεία της Αττικής. Δεδομένου ότι επρόκειτο για την πρώτη ζωντανή εμφάνιση του δημοφιλούς συγκροτήματος στη χώρα μας τα εισιτήρια είχαν σχεδόν εξαντληθεί οπότε αναμενόταν η προσέλευση χιλιάδων ανθρώπων.

Imagine_Dragons_OAKA_3

Η διοργανώτρια εταιρεία είχε σπεύσει από προχθές το βράδυ να καταστήσει σαφές πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ακύρωσης και υποστήριζε πως «οι επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις για τις ώρες διεξαγωγής της συναυλίας δεν συντρέχουν καμία ανησυχία στο να μην πραγματοποιηθεί» παρόλα αυτά συνιστούσε στο κοινό να έχει μαζί του αδιάβροχο.

Imagine_Dragons_OAKA_4

Παρότι οι παραπάνω προβλέψεις δεν επιβεβαιώθηκαν και ενώ από νωρίς το απόγευμα ισχυρή βροχόπτωση και κεραυνοί έπλητταν την περιοχή, οι διοργανωτές επέμεναν στην απόφασή τους να προχωρήσουν στη διεξαγωγή της συναυλίας. Οι ενημερώσεις γίνονταν αποκλειστικά μέσα από τα social media της εταιρείας.

Κάποιοι, βλέποντας τον καιρό, αποφάσισαν να μην πάνε, πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι, λόγω του κυκλοφοριακού χάους, δεν κατάφεραν να φθάσουν ποτέ στον συναυλιακό χώρο ενώ μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν όσοι αποφάσισαν να βρεθούν στο ΟΑΚΑ από νωρίς. Οι πύλες εισόδου δεν άνοιξαν στις 5.30, όπως είχε ανακοινωθεί, και όσοι βρίσκονταν ήδη εκεί οδηγήθηκαν στους χώρους του κλειστού γηπέδου μπάσκετ προκειμένου να προστατευθούν από την σφοδρή καταιγίδα.

Οι Imagine Dragons ανέβηκαν τελικά στη σκηνή γύρω στις 9 το βράδυ, με το κοινό που είχε παραμείνει, να παρακολουθεί μέσα στα νερά, τις λάσπες και φυσικά κάτω από ομπρέλες. Ευτυχώς μετά τις 9.30 η βροχή κόπασε και η συναυλία τελικά ολοκληρώθηκε με πυροτεχνήματα και τον τραγουδιστή του συγκροτήματος να ευχαριστεί όσους πήγαν για να τους δουν και να τους ακούσουν με τέτοια βροχή. Όσοι έμειναν μέχρι το φινάλε κάνουν λόγο για ένα δυνατό πρόγραμμα, αντάξιο της φήμης του συγκροτήματος, το οποίο, όμως, δυστυχώς, δεν συνοδευόταν από τις κατάλληλες συνθήκες.

Η πραγματοποίησης μιας μαζικής συναυλίας ωστόσο, υπό αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες, προκάλεσε, δικαίως, πλήθος αρνητικών σχολίων αλλά και διαμαρτυριών από ανθρώπους που είχαν αγοράσει εδώ και μήνες τα εισιτήρια τους, δεν κατάφεραν όμως να δουν το αγαπημένο τους συγκρότημα και επιπλέον δεν θα αποζημιωθούν. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ορισμένοι διαμαρτυρήθηκαν τηλεφωνικά και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να μην υπάρξει παρέβαση για τη διακοπή της συναυλίας σε μια χρονική στιγμή που οι κάτοικοι καλούνταν από την Πολιτική Προστασία να αποφύγουν τις μετακινήσεις. Ανάμεσά τους ήταν και αρκετοί ξένοι που είχαν έρθει στην Αθήνα ειδικά για τη συναυλία.

 

Οι διαμαρτυρίες μάλιστα ήταν τόσες πολλές που κάποια στιγμή η εταιρεία μπλόκαρε την δημοσίευση σχολίων στη σελίδα της στο Facebook σβήνοντας, λίγο νωρίτερα όσα αρνητικά είχαν δημοσιευτεί.