Σπείρα από τη Λάρισα διέρρηξε έξι σπίτια στον Βόλο

Ύστερα από συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας εξαρθρώθηκε μια σπείρα πέντε διαρρηκτών που είχαν παραβιάσει τουλάχιστον έξι σπίτια στο Βόλο, παραβιάζοντας με λοστούς τις εισόδους, τις μπαλκονόπορτες ή τα παντζούρια των παραθύρων.

Οι δράστες είχαν ορμητήριο μια περιοχή του νομού Λάρισας, από την οποία πήγαιναν στον Βόλο με δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα και επέλεγαν τα σπίτια που θα «χτυπούσαν» σε γειτονιές περιφερειακά της πόλης. Στο πλαίσιο της προανάκρισης εξακριβώθηκε ότι, στο διάστημα από τις 7 ως τις 20 Απριλίου, διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις και δυο απόπειρες σε σπίτια, από τα οποία άρπαξαν συνολικά 1.400 ευρώ, χρυσαφικά, κοσμήματα, ένα ρολόι, τρία κινητά τηλέφωνα, μια ηλεκτρική μικροσυσκευή και δυο ζευγάρια παπούτσια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των πέντε «ποντικών» για εγκληματική οργάνωση- συμμορία και διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ η Ασφάλεια ερευνά τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες διαρρήξεις.

Διέρρηξε βενζινάδικο προκαλώντας ζημιές

Γκρέμισε ολόκληρη την τζαμαρία ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων σε περιοχή του Δήμου Σοφάδων στην Καρδίτσα για να κλέψει όλα κι όλα 50 ευρώ από την ταμειακή μηχανή, ένα ασύρματο τηλέφωνο, καθώς και την οθόνη και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή της επιχείρησης.

Ο λόγος για έναν άνδρα ο οποίος είχε εισβάλει στο πρατήριο στις 13 Ιουλίου και η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε ενάμισι μήνα μετά, από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.