Δύο σοβαρά τροχαία στην Ποσειδώνος μέσα σε λίγη ώρα - Τραυματίστηκε γυναίκα που παρασύρθηκε από ΙΧ

Δύο τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ποσειδώνος. Δύο αυτοκίνητα αναποδογύρισαν στο ένα ατύχημα στο ύψος της Γέφυρας του ΣΕΦ, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, ενώ στο άλλο μια γυναίκα παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην παλαιά Παραλιακή.

Το πιο σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου έξω από το νοσοκομείο Metropolitan.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτοκίνητο κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα στο ρεύμα από Πειραιά προς Γλυφάδα παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και προκειμένου να αποφύγει διερχόμενο όχημα, έπεσε πάνω σε κολώνα και στη συνέχεια σε πεζή γυναίκα, περίπου 30 ετών, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το ΕΚΑΒ εκλήθη στις 12:50 με μοτοσικλετιστή της ομάδας ταχείας επέμβασης να φτάνει στην περιοχή στις 12:56 (άφιξη δυνάμεων του ΕΚΑΒ σε 6 λεπτά). Στη συνέχεια έφτασε και ασθενοφόρο. Λόγω του σημείου η τραυματισμένη γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο του ιδιωτικού θεραπευτηρίου Metropolitan που ήταν παρκαρισμένο ήδη εκεί. Η γυναίκα έχει πλέον μεταφερθεί στο Ασκληπιείο Βούλας.

troxaio-1
troxaio-2
troxaio-3

Και δεύτερο τροχαίο στην ίδια περιοχή με διαφορά λίγων λεπτών – Σύγκρουση ΙΧ στο ύψος της Γέφυρας του ΣΕΦ

Στο δεύτερο τροχαίο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος – στο ύψος της Γέφυρας του ΣΕΦ – αναποδογύρισαν δύο αυτοκίνητα. Οι δύο γυναίκες οδηγοί δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, ωστόσο για τον απεγκλωβισμό της μιας οδηγού χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής. Η γυναίκα απεγκλωβίστηκε ελαφρώς τραυματισμένη με χρήση διασωστικών εργαλείων.

Το ΕΚΑΒ εκλήθη στις 13:16 με τρία ασθενοφόρα να φτάνουν στην περιοχή αλλά και μοτοσικλέτες της ομάδας ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στις 13:24. Οι δύο τραυματισμένες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας. Σε αυτό το τροχαίο, λόγω του σημείου και της κυκλοφοριακής συμφόρησης που προκλήθηκε υπήρξε δυσκολία με την προσέγγιση των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.