Δυστύχημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τέσσερα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ

Ποινική δίωξη σε τέσσερα πρώην στελέχη του ΟΣΕ άσκησε σήμερα ο Εφέτης Ανακριτής, που διερευνά την υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του larissanet.gr, πρόκειται για δύο πρώην προέδρους και διευθύνοντες σύμβουλους του ΟΣΕ, έναν πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και ένα εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ.

Και οι 4 κατηγορούνται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Και τα τέσσερα είναι δια παραλείψεως.

Τα πρώην στελέχη αναμένονται να απολογηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου

Τα τέσσερα πρώην στελέχη αναμένεται να κληθούν για να απολογηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διώξεις τους σχετίζονται με τη μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και το συστήματα σηματοδότησης.

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των πρώην προέδρων του ΟΣΕ κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος καθώς ενέκρινε τη μετάθεση του 59χρονου σταθμάρχη στη συγκεκριμένη θέση, τη στιγμή που υπερέβαινε το όριο ηλικίας που είχε τεθεί από τον ΟΣΕ στη σχετική προκήρυξη.