Παρουσία εισαγγελέων οι επόμενοι ευρωπαϊκοί αγώνες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ

Το ενδεχόμενο ο κύκλος των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη να διευρυνθεί και άλλο είναι πλέον πιθανό, καθώς δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες ανακριτικές Aρχές που χειρίζονται τη σχετική δικογραφία να εκδώσουν και νέα εντάλματα σύλληψης, πέραν αυτού που ήδη εξέδωσαν σε βάρος ενός Έλληνα οπαδού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αυτή τη στιγμή εξετάζουν πλήθος ευρημάτων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ώστε να ταυτοποιήσουν και νέα πρόσωπα που μπορεί να εμπλέκονται στη φονική συμπλοκή της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν αυτό συμβεί τότε ο αριθμός των κατηγορουμένων της υπόθεσης αναμένεται να αυξηθεί και άλλο. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 105 άτομα που απολογήθηκαν στην ανακρίτρια, στην πλειονότητά τους Κροάτες ή κροατικής καταγωγής.

Εν τω μεταξύ, αρμόδιες δικαστικές πηγές ανέφεραν πως ποτέ δεν ζητήθηκε από την αστυνομία η συνδρομή ή η παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου και εκείνοι να αρνήθηκαν. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πριν από τον κρίσιμο αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ κανένα σχετικό έγγραφο δεν είχε διαβιβαστεί στην εισαγγελία.

Να σημειωθεί τέλος ότι για τους επόμενους αγώνες τόσο της ΑΕΚ με την Ζάγκρεμπ όσο και του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα έχουν αρχίσει συσκέψεις συναρμόδιων φορέων, στις οποίες θα παρίστανται και εισαγγελείς. Ο ρόλος των τελευταίων, ωστόσο, στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν είναι να υποδεικνύουν τι θα πράξουν οι αστυνομικές Αρχές αλλά να μεριμνούν αποκλειστικά για την τήρηση της νομιμότητας.