Νέα Φιλαδέλφεια: Αλληλοκατηγορούνται Κροάτες και Έλληνες χούλιγκανς μετά την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη

Σε ένα ιδιότυπο «ματς» έχουν επιδοθεί οι χούλιγκανς από Ελλάδα και Κροατία που συνελήφθησαν μετά την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και οι Έλληνες συνεργοί τους που μεταφέρθηκαν σιδηροδέσμιοι στη ΓΑΔΑ μετά τη φονική επιδρομή, αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση έξω από την OPAP Arena.επεισόδια

Κατά τις ίδιες πηγές, στη διάρκεια της κράτησής τους και στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, οι Έλληνες (που έχουν αφεθεί ελεύθεροι) κατηγόρησαν τους Κροάτες για τα δολοφονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, από την πλευρά τους, λένε το αντίστροφο.

Οι Κροάτες χούλιγκανς, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν ήρθαν στην Αθήνα για να προκαλέσουν επεισόδια, αλλά για να στηρίξουν ψυχολογικά την ομάδα τους και να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις καφετέριες.

Παράλληλα, κανείς από τους 94 Κροάτες δεν αποδέχεται πως είναι ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου (έχει ληφθεί από όλους δείγμα DNA για ταυτοποιηθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον τόπο της επιδρομής) και φροντίζουν να κρατούν σκληρή στάση.

Την εκδοχή αυτή υποστήριξε και δημοσιογράφο της Dnevnik Nova TV ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική αστυνομία έχει καταλήξει από τα δακτυλικά αποτυπώματα πως ο δολοφόνος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ είναι Έλληνας.

Ο δημοσιογράφος Marko Šepat σε ρεπορτάζ που μετέδωσε από την Αθήνα για το Dnevnik Nova ισχυρίστηκε ότι «σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η αστυνομία έχει δακτυλικά αποτυπώματα του δολοφόνου και φέρεται να είναι Έλληνας πολίτης».

Στον εισαγγελέα οι πρώτοι 94 από τους συλληφθέντες

Εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα – υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – οι 94 από τους συλληφθέντες για την θανατηφόρα επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

<

/figure>
Η ογκώδης δικογραφία που διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς περιλαμβάνει μόνο κακουργηματικές κατηγορίες, με βασικότερη αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Συνελήφθησαν άλλοι πέντε

Στο μεταξύ, άλλους πέντε Κροάτες χούλιγκανς για τους οποίους προέκυψε ότι συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, εντόπισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας λιμενικοί και αστυνομικοί στη Θεσπρωτία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι πέντε Κροάτες εντοπίστηκαν από λιμενικούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Αρχικά οι πέντε Κροάτες προσήχθησαν στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας με την έρευνα να δείχνει ότι συμμετείχαν στην φονική επιδρομή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με θύμα τον άτυχο 29χρονο φίλαθλο του «δικεφάλου».