Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη - Ξεκίνησε η λήψη DNA από τους συλληφθέντες

Στα εργαστήρια της Αστυνομίας οι συλληφθέντες από τα επεισόδια που είχαν ως θλιβερό αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. Μέσα από το γενετικό υλικό αναζητούν τον δράστη οι Αρχές.

Ένας 29χρονος φίλος της ΑΕΚ έπεσε νεκρός από τραύματα που του προκλήθηκαν με μαχαίρι τύπου καραμπίτ, στα θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου της ΑΕΚ έγινε πεδίο μάχης, με Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να κάνουν επιδρομή και να τρομοκρατούν τους πάντες, φτάνοντας μέχρι τη δολοφονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος δέχθηκε τουλάχιστον μία μαχαιριά στον βραχίονα και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε.

Κατόπιν εορτής πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις από την Αστυνομία, στην οποία έχουν πυροδοτηθεί ραγδαίες εσωτερικές εξελίξεις μετά το «φιάσκο» της έλευσης άνω των 150 χούλιγκαν από την Κροατία χωρίς να τους… αντιληφθεί κανείς αλλά και από το γεγονός ότι έγγραφα αποκαλύπτουν ότι υπήρχε ενημέρωση για το συμβάν.

Οι συλλήψεις που έγιναν ήταν 98, η συντριπτική πλειοψηφία είναι Κροάτες, 89 συγκεκριμένα, με την έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται. Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να ταυτοποιήσει τον δράστη ή τους δράστες και εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται οι 88 από τους συλληφθέντες, και σύμφωνα με την ΕΡΤ σταδιακά μεταβαίνουν στα εργαστήρια της Αστυνομίας έτσι ώστε να γίνει λήψη γενετικού υλικού και να υπάρξει πιθανή ταυτοποίηση του δράστη. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο άψυχο σώμα του 29χρονου Μιχάλη υπήρχε DNA του δράστη, με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να επιχειρούν μέσω του γενετικού υλικού να ταυτοποιήσουν τον δράστη. Σταδιακά θα δοθεί υλικό και από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, έτσι ώστε να προχωρήσει η έρευνα.

Επιπλέον, συνεχίζεται η έρευνα και σε ό,τι αφορά το οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, κάμερες καταστημάτων αλλά και από βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικές δικτύωσης και οπαδικές σελίδες στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ομάδα Κροατών χούλιγκαν που διέφυγε της σύλληψης είχε «ταμπουρωθεί» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Εκεί βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας που προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ κάποιοι από τους Κροάτες που είχαν αποφύγει το να βρεθούν στο σημείο επιχείρησαν να διαφύγουν από την Ελλάδα.