Μεγάλη και την Κυριακή η έξοδος των αδειούχων - Πάνω από 90% η πληρότητα στα πλοία

Μαζικά εξακολουθούν να εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ οι αδειούχοι του Αυγούστου με την κίνηση να παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη στα λιμάνια.

Παράλληλα, και στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, οι ουρές είναι μεγάλες με τους πολίτες να φεύγουν για τους αγαπημένους τους προορισμούς.

Ενδεικτικό της μεγάλης κίνησης στο λιμάνι του Πειραιά το γεγονός ότι 68 πλοία με χιλιάδες επιβάτες αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά.

Τα πλοία φεύγουν με πληρότητα που ξεπερνά το 90% και σε πολλές περιπτώσεις φθάνει ακόμη και το 100%. Συγκεκριμένα την Κυριακή από το λιμάνι του Πειραιά προγραμματίζονται 68 δρομολόγια με 23 από αυτά προς τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και 45 προς Αργοσαρωνικό, ενώ εκτιμάται πως θα ταξιδέψουν 26.417 επιβάτες.

Το Σάββατο ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 62 δρομολόγια, 25 για τα νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 37 προς Αργοσαρωνικό ενώ ο αριθμός των ταξιδιωτών ανήλθε σε 35.165 άτομα.

Την Κυριακή από Ραφήνα προς Κυκλάδες προγραμματίζονται 12 δρομολόγια, προς Μαρμάρι 6 και από Λαύριο συνολικά 9 δρομολόγια.

Ιδιαιτέρως αυξημένη είναι η κίνηση στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, αλλά και στις εξόδους των εθνικών οδικών δικτύων.

Αναλυτικά, από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής, από τα διόδια Ελευσίνας, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 58.454 οχήματα. Τις ίδιες ώρες από τα διόδια Αφιδνών στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας έφυγαν 36.211 οχήματα.

Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται, πάντως, να κορυφωθεί στις 15 Αυγούστου.