Σε αδιέξοδο οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον θάνατο της Γερμανίδας τουρίστριας στο Πήλιο

Σε «τοίχο» έχουν πέσει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που διερευνούν τις συνθήκες θανάτου της άτυχης Γερμανίδας τουρίστριας που παραθέριζε σε χωριό του Πηλίου.

Οι ειδικοί αναλυτές μέσα από σειρά καταθέσεων – ανάμεσά τους και του συζύγου της – έχουν σχηματίσει την εικόνα που συνθέτει το σκηνικό του θανάτου από σφαίρα της 58χρονης, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συλλέξουν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία για να «δέσουν» και να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Εξ ου και παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της «αδέσποτης σφαίρας».

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛΑΣ, η ανεύρεση του πιστολιού των 22mm από το οποίο έφυγε η σφαίρα, είναι πρώτη προτεταιότητα, εξ ου και «σαρώνουν» συγκεκριμένους χώρους από κάδους απορριμμάτων και χωματερές μέχρι τη θάλασσα.

Επιπλέον, ούτε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναμένεται κάτι ουσιώδες που θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Ως εκ τούτου «μόνο εάν ομολογήσει ο δράστης – οποίος κι αν είναι – θα υπάρξει εξέλιξη» λένε έμπειρα στελέχη της ΕΛΑΣ που επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Δεν είναι λίγοι όσοι δεν αποκλείουν να βρισκόμαστε μπροστά στο «τέλειο έγκλημα»

Προβληματισμός για τον σύζυγο

Ο Γερμανός σύζυγος της τουρίστριας έχει κληθεί πολλές φορές για καταθέσεις και διευκρινίσεις, ωστόσο στις 6 ώρες συζητήσεων και πιεστικών ερωτήσεων, δεν συνεισέφερε το παραμικρό στοιχείο. Το ίδιο και οι κόρες της νεκρής – η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος.

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της τουρίστριας που βρέθηκε νεκρή, έχει εταιρείες πληροφορικής με αντικείμενο τη δημιουργία ιστοσελίδων.

Φαίνεται πως ο άνδρας της 58χρονης, τον οποίο οι ερευνητές χαρακτηρίζουν «πανέξυπνο άτομο», δεν έχει βγει ακόμα από το κάδρο των ερευνών.

Αυτό που προβληματίζει τους Έλληνες αστυνομικούς είναι ότι ενώ ο σύζυγος φέρεται -σύμφωνα με μαρτυρίες- να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, δεν μιλάει καθόλου ελληνικά στην ΕΛ.ΑΣ. και πάντα έχει δίπλα του διερμηνέα.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι τα τελευταία 5-6 χρόνια φέρεται να ήταν σε διάσταση. Από την έρευνα που έχει γίνει ως τώρα δεν προκύπτει πως η νεκρή είχε κάποια άλλη σχέση, ενώ από την εξέταση του κινητού του άνδρα προκύπτει ότι είχε ερωτικές σχέσεις όλο αυτό το διάστημα.

Ο σύζυγός της, δήλωσε ότι ήταν σπίτι και κοιμόταν και ότι όταν ξύπνησε την είδε χωρίς τις αισθήσεις της. «Κοιμόμουν. Κάνω κάτι μαστορέματα στο σπίτι. Ήμουν κουρασμένος και είχα πέσει για ύπνο από το μεσημέρι, όπως συνήθιζα τις τελευταίες ημέρες. Όταν ξύπνησα αργά το απόγευμα φώναζα τη Σ… Δεν απαντούσε. Βγήκα στην αυλή και τη βρήκα πεσμένη στο έδαφος. Προσπάθησα να τη συνεφέρω, αλλά δεν ανταποκρινόταν. Κάλεσα βοήθεια και με ασθενοφόρο πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου μου είπαν ότι είχε πεθάνει», φέρεται να είπε ο 62χρονος στους αστυνομικούς.

Το χρονικό του θρίλερ

Η γυναίκα, εντοπίστηκε νεκρή στην παραλία και αρχικά, ο θάνατός της αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή που έδειξε ότι η γυναίκα είχε δεχθεί σφαίρα 22mm από πιστόλι μικρού διαμετρήματος, με την θέση εισόδου να προσδιορίζεται στην πλάτη.

Η γυναίκα ήταν νεκρή 4-5 ώρες πριν ο άνδρας της δηλώσει τον θάνατό της. Μεταφέρθηκε από την παραλία της Μηλίνας του Ν. Πηλίου αρχικά στο Κ.Υ. Αργαλαστής όπου διαπίστωσαν τον θάνατό της, αναφέροντας ότι οφείλονταν σε αιφνίδια αίτια.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι κανείς από τους κατοίκους στη γειτονιά δεν άκουσε πυροβολισμό την ημέρα του θανάτου της τουρίστριας, ενώ φίλες της στην περιοχή σημειώνουν ότι η 58χρονη δεν τους είχε αναφέρει τίποτα για προβλήματα στη σχέση της με τον σύζυγό της.