Οι 8 περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες - Πού έδειξε 40άρια το θερμόμετρο

Ξεπέρασε τους 40°C η θερμοκρασία την Παρασκευή (04/08), με την μέγιστη τιμή της να καταγράφεται στη Στυλίδα Φθιώτιδας (40.3°C).

Όπως φαίνεται στον χάρτη της Εικόνας 1 υψηλές θερμοκρασίες άνω των 37°C καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές των ανατολικών και βορείων ηπειρωτικών.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 °C σε 182 από τους 482 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~38%).

Kairos

Επιπλέον, υψηλές τιμές αισθητής θερμοκρασίας (Heat index), και επομένως έντονη δυσφορία, καταγράφηκαν σε περιοχές όπου συνδυάστηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες με την αυξημένη υγρασία. Η υψηλότερη αισθητή θερμοκρασία σημειώθηκε στο Μακροχώρι Βέροιας (47.1 °C) και ακολούθησε ο Ισθμός της Κορίνθου (44.3°C). Στην Εικόνα 2 παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης αισθητής θερμοκρασίας στη χώρα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς και ενδιαφέρουσες επιπλέον πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ότι σε 331 από τους 482 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~69%) η αισθητή θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35°C.

kairos1