Λιμάνια: Όπου φύγει – φύγει οι αδειούχοι του Αυγούστου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου και στα λιμάνια επικρατεί το αδιαχώρητο με τα πλοία να αναχωρούν με πληρότητες που αγγίζουν το 100%.

Σε όλες τις πύλες του λιμανιού του Πειραιά υπάρχει αυξημένη κίνηση με χιλιάδες εκδρομείς οι οποίοι επιβιβάζονται στα πλοία προκειμένου να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σημειώθηκε μάλιστα και ένα μποτιλιάρισμα περιμετρικά στους δρόμους του λιμανιού του Πειραιά για αυτό καλό είναι όσοι ταξιδεύουν να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα πριν ξεκινήσει το πλοίο τους.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένα 23 δρομολόγια με τα οποία αναμένεται να αναχωρήσουν περισσότεροι από 24.000 επιβάτες, ενώ χθες Σάββατο έφυγαν 24 πλοία από το λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας περισσότερους από 27.000 επιβάτες.

Αντίστοιχη εικόνα και στο σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό ενώ αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στις εξόδους των εθνικών οδών χωρίς ωστόσο να καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι οι αρχές υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι θα ταξιδέψουν στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά το τριήμερο.

Αισιοδοξία στον τουρισμό

Την ίδια στιγμή, με αισιοδοξία υποδέχεται ο τουριστικός κόσμος της χώρας τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα.

Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.

Σύμφωνα με τους παράγοντες του τουρισμού στις Κυκλάδες, παρατηρείται μείωση της διάρκειας των διακοπών για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Υψηλές παραμένουν οι πληρότητες στο νησί της Νάξου.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Παπαδόπουλος, «έχει αλλάξει κατά πολύ η καταναλωτική συμπεριφορά, ο κόσμος μπορεί να προσπαθεί να την βγάλει για παράδειγμα πάρα πολύ φθηνά στο φαγητό, αλλά μπορεί να ξοδέψει ένα ποσό για να κάνει μια δραστηριότητα».

«Η κίνηση είναι ικανοποιητική… Θα έλεγα όσο αφορά την προσέλευση έχει μειωθεί πάρα πολύ ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων, δηλαδή έχουμε πολύ λίγες διανυκτερεύσεις ανά άφιξη σε σχέση με παλαιότερα» τόνισε ωστόσο ο κ. Παπαδόπουλος.