Φωτιές: Δύσκολη νύχτα στα φονικά μέτωπα της Μαγνησίας - Καλύτερη εικόνα στη Λαμία

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε περιοχές της Μαγνησίας το μεσημέρι της Τετάρτης, χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών παραδόθηκαν στις φλόγες και περιουσίες καταστράφηκαν.

Ο απολογισμός μίας ημέρας παραπέμπει σε τραγωδία πολλαπλών επιπέδων, καθώς οι φλόγες πέρασαν από οικισμούς, εγκλώβισαν ανθρώπους που δεν πρόλαβαν να αποχωρήσουν ή που έμειναν για να προφυλάξουν τις περιουσίες τους και κατέστρεψαν τα πάντα στο διάβα τους.

Ακόμη και μετά τις 9 το βράδυ, εστάλη 112 για ετοιμότητα στις περιοχές Γλαφυρά, Κάκκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λουτζίκα και Κογιάτικα.

Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικά σημεία στη Μαγνησία. Η πυροσβεστική, με όσες δυνάμεις είχε στη διάθεσή της και με την εξάντληση από τα πύρινα μέτωπα των προηγούμενων ημερών, ορισμένα εκ των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, ρίχτηκε στη μάχη για να σώσει ζωές και περιουσίες. Πολλές περιοχές εκκενώθηκαν προς κάθε κατεύθυνση, η εθνική οδός έκλεισε για αρκετή ώρα, τα ιπτάμενα μέσα επιχειρούσαν χωρίς διακοπή και οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ανακόψουν την πορεία των μετώπων.

Παρόλα αυτά, μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα σε τροχόσπιτο, στο Χοροστάσι Αλμυρού, ενώ ο σύζυγός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η γυναίκα, ηλικίας 55-60 ετών, έμεινε στο τροχόσπιτο, παρ’ ότι είχε σταλεί μήνυμα 112 για εκκένωση της ευρύτερης περιοχής.

Νεκρός εντοπίστηκε και ο κτηνοτρόφος στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Ο άνδρας είχε σπεύσει στο κοπάδι του, μαζί με τον αδερφό του, προκειμένου να σώσει τα ζώα. Όταν οι φωτιές έφτασαν στο σημείο, ο αδερφός του νεκρού κτηνοτρόφου κατάφερε να ξεφύγει, ενώ ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός παρέμεινε για να σώσει το κοπάδι.

Καλύτερη η εικόνα από την φωτιά στη Λαμία, κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι

Αισιοδοξία μετά από ώρες μάχης με τη φωτιά, στην Λαμία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που κατεύθυναν το πύρινο μέτωπο κόπασαν.

Η υφεση στους ισχυρούς ανέμους σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, δίνοντας τη δυνατότητα σε εναέρια και επίγεια μέσα της πυροσβεστικής να ανακόψουν την πορεία των μετώπων της φωτιάς καθώς με βαριά χωματουργικά μηχανήματα σχηματίστηκαν προστατευτικές ζώνες.

Ο δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να πάνε εκεί όποιοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία αυτοί που δεν μπορούν να περάσουν το βραδύ στα σπίτια τους.

Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού παραμένει κλειστός.