Πώς κάηκε η γυναίκα στο Χοροστάσι Μαγνησίας -«Τους είχα ειδοποιήσει να φύγουν», λέει ο δήμαρχος

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Μαγνησία, στην περιοχή Χοροστάσι, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή το μεσημέρι της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη σε τροχόσπιτο, ενώ ο άνδρας της μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο. Στην περιοχή που βρέθηκε απανθρακωμένη η άτυχη γυναίκα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το iefimerida.gr, η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα, καθώς ήταν υπέρβαρη, ενώ το τροχόσπιτο ήταν στην παραλία, σε σημείο όπου υπήρχαν χόρτα γύρω γύρω.

Ο άνδρας, αντί να πάρει την άτυχη γυναίκα και να φύγουν όταν είδε τη φωτιά, προσπάθησε να τη σβήσει.

Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε, πήγε να πάρει το αυτοκίνητο για να μετακινήσει τη γυναίκα του, αλλά προφανώς έχασε χρόνο και το τροχόσπιτο πήρε φωτιά. Ο ίδιος βρέθηκε ζωντανός λίγο πιο πέρα, στα δέντρα που ήταν το αυτοκίνητο.

Η μαρτυρία του δημάρχου Αλμυρού: «Τους ειδοποίησα να φύγουν»

Ο Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, δήμαρχος Αλμυρού, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και είπε πως επικοινώνησε με τον άνδρα, με στόχο να πείσει αυτόν και τη γυναίκα να αφήσουν το τροχόσπιτο και να φύγουν για να σωθούν.

Μάλιστα, αναφέρει πως μετέβη στο σημείο με τους πυροσβέστες και είδε τον άνδρα να κάθεται στην παραλία στενοχωρημένος, με τον ίδιο να τους λέει πως μάλλον η γυναίκα κάηκε, κάτι που, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε.