Χωρίς νερό περιοχές του Βόλου - Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν από την εθνική οδό στο νοσοκομείο

Στο έλεος της πύρινης κόλασης βρίσκεται η Μαγνησία με την πυρκαγιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη, τα πύρινα μέτωπα να είναι πολλά και τη νύχτα να προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Δύο άνθρωποι βρήκαν τραγικό τέλος, εν μέσω της εξάπλωσης της φωτιάς, μία γυναίκα που διέμενε σε τροχόσπιτο και λόγω κινητικών προβλημάτων δεν κατάφερε να απομακρυνθεί έγκαιρα από την περιοχή Χοροστάσι και ένας 45χρονος βοσκός στον Άγιο Γεώργιο Φερρών που ήταν επί ώρες αγνοούμενος και τελικά βρέθηκε απανθρακωμένος.

Πρόβληματα υδροδότησης υπάρχουν στη Μαγνησία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, ενώ χωρίς ρεύμα έχει μείνει το Βελεστίνο.

Έχει τεθεί εκτός το υδραγωγείο του κάμπου με αποτέλεσμα την απώλεια 1000 κυβικών μέτρων νερού την ώρα. Σύμφωνα με το gegonota.news, η απώλεια αυτής της ποσότητας νερού, οδηγεί σε εξάντληση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο μείωσης πίεσης στο δίκτυο νερού στο σύνολο της πόλης.

Η ΔΕΥΑΜΒ απευθύνει έκκληση στους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης νερού στο ελάχιστο ώστε να μην υπάρξει έλλειψη υδροδότησης λόγω της χαμηλής πίεσης του δικτύου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σέσκλου προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΗΕ και κατά συνέπεια η κεντρική δεξαμενή της περιοχής καθίσταται εκτός λειτουργίας, διατηρώντας ελάχιστα αποθέματα νερού. Εκτιμάται πως η υδροδότηση στην εν λόγω περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Όμοια προβλήματα με την περιοχή του Σέσκλου φαίνονται να δημιουργούνται λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, όπου ακόμη υπάρχει υδροδότηση αλλά όταν εξαντληθούν τα αποθέματα της δεξαμενής θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης έως την επαναφορά του ρεύματος.

Το μέγθος της φωτιάς ήταν τέτοιο στη Μαγνησία που εξαιτίας της φωτιάς δημιουργήθηκε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό.

Σε διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της παράκαμψης προς Βελεστίνο, προχώρησαν οι αρχές λόγω της φωτιάς.

Την ίδια στιγμή, από τον ΣΕΑ Αλμυρού, παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ ένας εγκαυματίας και δύο παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο μεταξύ, εξαιτίας των πυρκαγιών, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε πυροσβέστης με εγκαύματα β’ βαθμού ενώ επιχειρούσε στο Βελεστίνο.

Χώροι φιλοξενίας

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βόλου ότι για την άμεση και πρακτική αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων, που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, θα δοθεί σε χρήση ο Εκθεσιακός Πολυχώρος του Δήμου για την διαμονή τους.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με πλήρη κλιματισμό, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα και για την διατροφή τους και την παροχή νερού, ενώ παράλληλα έχουν επιταχθεί δύο λεωφορεία για την μετακίνησή τους.

Επίσης για κάθε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου με το γραφείο του Δημάρχου, στα τηλέφωνα 2421350173 και 174, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι αντιδήμαρχοι και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.