Τέσσερις τραυματίες από τη φωτιά στη Λαμία - Στο νοσοκομείο δύο πυροσβέστες και δύο εθελοντές

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στο Κάστρο και στον Αφανό Λαμίας, ανάμεσα σε φλεγόμενα δέντρα και σπίτια, με αποτέλεσμα, τέσσερα άτομα να τραυματιστούν και να ανατρέξουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.

Σύμφωνα με το lamiareport, ένας πυροσβέστης και δύο πολίτες ζήτησαν βοήθεια λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ ένας ακόμη πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επικίνδυνη εστία σε δύσβατο σημείο.

Δραματικές είναι οι στιγμές που εκτυλίσσονται στο βόρειο τμήμα της Λαμίας, με τις φλόγες να έχουν ήδη κάψει σπίτια, ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης με μήνυμα του 112.

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα του «112» το οποίο ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας εκκενώστε τώρα προς το κέντρο και νότια της Λαμίας. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει μάχη για να περιορίσει τη φωτιά που έλαβε διαστάσεις λόγω ισχυρών των ανέμων.

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 2 PZL, 4 Air Tractors και ένα ελικόπτερο S-64. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καεί ήδη τουλάχιστον τέσσερα σπίτια και μια αποθήκη στην περιοχή του Αφανού.