Νέα στοιχεία για τον διαμελισμένο άντρα στα Χανιά - Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη

Θέμα χρόνου είναι η εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Κρήτη, στα Χανιά, με τον τεμαχισμό ενός άντρα ασιατικής καταγωγής.

Οι έρευνες στρέφονται στην κοινότητα αλλοδαπών στο Ρέθυμνο αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και δεν αποκλείεται σύντομα να οδηγήσουν στον δολοφόνο.

«Το ένα μετά το άλλο τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα. Πρόκειται για μικρή κοινωνία και αυτό βοηθάει στις έρευνες», ανέφερε στο iefimerida.gr καλά πληροφορημένη πηγή.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης όταν εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) στο Ακρωτήρι, εντόπισαν ένα ανθρώπινο κρανίο κατά τη διαδικασία της διαλογής των απορριμμάτων.

Σοκαρισμένοι οι υπάλληλοι που βρέθηκαν μπροστά σ’ αυτό το φρικιαστικό εύρημα ειδοποίησαν τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους έσπευσαν στο σημείο όπου και ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων μελών του δολοφονηθέντος άντρα.
Πολύ σύντομα στις σακούλες, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο, εντοπίστηκαν τα πόδια του άτυχου άντρα, τα σπλάχνα του και μέρος του κορμού του, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη, όπως τα χέρια που ίσως βοηθήσουν στην ταυτοποίησή του.

Συνθέτουν το «παζλ» της υπόθεσης

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της ΔΕΔΙΣΑ στο επίκεντρο των ερευνών βρέθηκε η πορεία που ακολούθησε συγκεκριμένο όχημα το οποίο μετέφερε απορρίμματα από το Ρέθυμνο στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στα Χανιά. Και αυτό γιατί οι υπεύθυνοι της μονάδας ανέφεραν στους αστυνομικούς πως το πρώτο μακάβριο εύρημα αφορούσε σε διαλογή η οποία γινόταν στα απορρίμματα που είχαν εκφορτωθεί από το Ρέθυμνο.

Συλλέγοντας στοιχεία από το περιεχόμενο των απορριμμάτων οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνθέσουν τη διαδρομή που ακολούθησε το όχημα προκειμένου να «χαρτογραφήσουν» την ευρύτερη περιοχή και τα σημεία όπου υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων συλλέγοντας παράλληλα για οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σακούλα όπου εντοπίστηκε το κεφάλι του τραγικού θύματος, βρέθηκαν στοιχεία που από την πρώτη στιγμή οδήγησαν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο τόπος τέλεσης του εγκλήματος ήταν το Ρέθυμνο.

Τα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο χρόνος διάπραξης του εγκλήματος δεν ξεπερνά τη μία εβδομάδα. Ένα στοιχείο ακόμη που αναμένεται να συνεισφέρει στις έρευνες είναι και η εκτίμηση του ιατροδικαστή σχετικά με το εργαλείο που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για τον τεμαχισμό του άτυχου άντρα. Η εκτίμηση του ιατροδικαστή Κρήτης που διενήργησε την ιατροδικαστική εξέτασή είναι ότι πρόκειται για άνδρα Ασιατικής καταγωγής, ηλικίας από 30 – 40 ετών. Ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται να δολοφόνησαν το θύμα με πρωτοφανές μένος και στη συνέχεια το τεμάχισαν με χειρουργική ακρίβεια και πέταξαν τα κομμάτια σε μπλε κάδους ανακύκλωσης προκειμένου να το εξαφανίσουν.

Οι Αρχές, δεδομένου ότι δεν έχει δηλωθεί καμία εξαφάνιση, έχουν στρέψει τις έρευνές τους στον αγροτικό τομέα και σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος που απασχολούν αλλοδαπούς, καθώς και στον τομέα του τουρισμού. Η πιθανότητα ο νεκρός να μην είχε νόμιμα έγγραφα στην Ελλάδα δυσκολεύει τις έρευνες αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι σφίγγει ο κλοιός και ότι σύντομα θα ταυτοποιηθεί το θύμα. Παράλληλα θεωρούν ότι ο δράστης και το θύμα γνωρίζονταν και ότι το έγκλημα αφορά πιθανότατα μεταξύ τους διαφορά.