Ακόμη μια νύχτα «μάχης» στα πύρινα μέτωπα - Αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική και Δερβενοχώρια

Για τρίτο 24ωρο συνεχίστηκε η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις τα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική και τα Δερβενοχώρια. Από νωρίς το απόγευμα, δεκάδες πυροσβέστες και εναέρια μέσα υπερέβαλαν εαυτούς προκειμένου να περιορίσουν τις νέες εστίες που δημιουργήθηκαν από τις μεγάλες αναζωπυρώσεις στην περιοχή ανάμεσα στη Μάνδρα και τη Μαγούλα.

Πολλοί οικισμοί εκκενώθηκαν, μετά από μήνυμα που εστάλη από το 112 και περιουσίες παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ χάθηκαν ακόμη περισσότερες εκτάσεις πολύτιμου δάσους.

Μέχρι να πέσει ο ήλιος, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούσαν 11 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες των δεκάδων πυροσβεστών στο έδαφος. Η προσπάθεια περιορισμού των μετώπων θα συνεχιστεί από τις επίγειες δυνάμεις καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και την Παρασκευή, για 4η συνεχόμενη ημέρα.

Εκκενώθηκαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια στην Αγία Σωτήρα. Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και έκαψε ένα σπίτι, ενώ προχωρά πολύ γρήγορα μέσα στον οικισμό.

Οι αρχές έδωσαν εντολή με μήνυμα απο το 112 για εκκένωση από την Αγία Σωτήρα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ζωές, καθώς και εκκένωση των οικισμών Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι προς Οινόη.

Μετά τις 6 το απόγευμα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και του Αγλιου Ιωάννου Κορακά, με το μήνυμα από το 112 να καλεί τουες κατοίκους να μετακινηθούν προς Μάνδρα.

Η κατάσταση είναι δραματική μέσα στον οικισμό της Αγίας Σωτήρας, με διάσπαρτες εστίες να έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα σπίτια και στις αυλές των σπιτιών, ενώ τουλάχιστον ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες.

«Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων αεροσκαφών που μας διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Αναζωπύρωση και στο Μελετάκι – Καίει δάσος

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε και στο Μελετάκι Μεγάρων, με το μέτωπο να κατακαίει το δάσος στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Εντολή εκκένωσης σε Οινόη και Άγιο Παντελεήμονα

Εντολή για εκκένωση της Οινόης, μέσω μηνύματος από το 112, έδωσαν οι Αρχές το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς το μέτωπο που αναζωπυρώθηκε στα Δερβενοχώρια έδειξε να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και να κινείται ενεξέλεγκτο.

Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να μετακινηθούν από την περιοχή της Οινόης προς τις Ερυθρές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση.