Οικολογική καταστροφή στη Λαυρεωτική – Κάηκαν τουλάχιστον 30.000 στρέμματα

Μεγάλη η οικολογική καταστροφή επέφερε στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής η χθεσινή πυρκαγιά που σήμερα φαίνεται οριοθετημένη . Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, σύμφωνα με την πρώτη ως τώρα εκτίμηση έχουν καεί περίπου 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Επίσης κάηκνα αρκετα σπίτια  στον δήμο Σαρωνικού, ενώ η περιοχή είναι χωρίς ρεύμα και νερό, σύμφωνα με δηλώσεις στον σταθμό μας του πρώην δημάρχου, Πέτρου Φιλίππου.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Νέο Κουβαρά στο Πάνειο Όρος επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων σε Σαρωνίδα, Λαγονήσι και Ανάβυσσο. Σήμερα όπως σημειώνει ο Δήμαρχος «από νωρίς το πρωί έχουν σηκωθεί ξανά τα εναέρια μέσα και επιχειρούν. Όλο το βράδυ τα πεζοπόρα τμήματα προσπαθούσαν να περιορίσουν το μέτωπο».

Στην ευρύτερη περιοχή τέσσερα ελικόπτερα επιχειρούν για να κατασβήσουν κάποιες εστίες με στοχευμένες ρίψεις προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά καθώς αργότερα σήμερα αναμένονται και πάλι άνεμοι 6-7 μποφόρ . Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους οικισμούς Φέριζα και Μόκριζα όπου όλοι όσοι έχουν παραμείνει στην περιοχή μαζί με τους πυροσβέστες βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή για αναζωπυρώσεις σε Καλύβια-Σαρωνίδα.

Η φιλοξενία των πυρόπληκτων κατοίκων γίνεται σε ξενοδοχεία των ευρύτερων περιοχών η φιλοξενία πυρόπληκτων κατοίκων. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 213 1510903 και 213 1510953.