Β. Κικίλιας: Αυτόφωρη σύλληψη δύο ανδρών στο Καπαρέλλι για τη φωτιά – 81 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές τη Δευτέρα

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε δηλώσεις για τις δασικές πυρκαγιές.

Όπως είπε, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την αυτόφωρη σύλληψη δύο ανδρών που πραγματοποιούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. “Ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης δύο ανδρών ημεδαπών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. Συνεχίζονται ΕΔΕ και ανακριτικές διεργασίες για τις υπόλοιπες πυρκαγιές” είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι παρά τις προειδοποιήσεις όλων των τελευταίων ημερών για τον πολύ αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών σήμερα είτε από εγκληματική αμέλεια, είτε από εμπρησμό, είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές. “Οι τέσσερις σοβαρότερες εκδηλώθηκαν σε Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν συνολικά 540 τέσσερις πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, ενώ σε πολλές περιοχές θα δουλέψουν όλο το βράδυ χωματουργικά της περιφέρειας, των δήμων και φυσικά των Ενόπλων Δυνάμεων” σημείωσε επίσης ο κ. Κικίλιας.

“Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε. Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει και κάνει το καλύτερο δυνατό. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω για τη μεγάλη μάχη που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές, τους άντρες και τις γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά τους πολίτες που βοήθησαν” πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι πολίτες των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από την πυρκαγιά μπορούν να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο. Και φυσικά για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν και τις ζημιές που έχουν υποστεί ήδη οι περιουσίες των ανθρώπων, η καταγραφή θα είναι άμεση και η αποζημίωση των συμπολιτών μας με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα” είπε ακόμα και κατέληξε:

Θα ήθελα να απευθύνω ξανά έκκληση σε όλους για τεράστια προσοχή την αυριανή ημέρα, καθώς αυτή θα είναι μια εξίσου δύσκολη ημέρα με ακραία καιρικά φαινόμενα“.

Όλες