Φωτιά στον Κουβαρά: Καταγγελίες ότι ξέμειναν από νερό τα πυροσβεστικά στο Πανόραμα Σαρωνίδας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7) στον Κουβαρά Αττικής και εξαπλώνεται προς Ανάβυσσο, Λαγονήσι και Σαρωνίδα.

Στη Σαρωνίδα η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή-αυλή, ενώ μέχρι τις 21:00 επιχειρούσαν τα εναέρια μέσα. Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων έχει σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στο Πανόραμα Σαρωνίδας με αποτέλεσμα να έχουν ξεμείνει από νερό τα πυροσβεστικά οχήματα. Την ίδια ώρα, βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα της φωτιάς στον Κουβαρά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος.

Δείτε βίντεο από τη Σαρωνίδα:

 

Φωτιά στη Σαρωνίδα (9)

 

Φωτιά στη Σαρωνίδα (8)

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις ενώ τα εναέρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά τις επιχειρήσεις με το πρώτο φως.

Κάηκαν σπίτια και ΙΧ σε Κουβαρά, Λαγονήσι, Σαρωνίδα

Σπίτια και ΙΧ τυλίχθηκαν στις φλόγες σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Σαρωνίδα, την ώρα που στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροβεστών.

Η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινησει τις επόμενες ώρες και θα συνεχιστεί στη διάρκεια της νύχτας.

Φωτιά στο Λαγονήσι (8)

Σε ετοιμότητα πλωτά του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη

Παράλληλα, σε άμεση ετοιμότητα έχουν τεθεί πλωτά του Λιμενικού Σώματος αλλά και ιδιωτικά σκάφη, προκειμένου να συνδράμουν στα μέτωπα των πυρκαγιών εφόσον απαιτηθεί στην περιοχή του Κουβαρά και στο Λουτράκι.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα έξι πλωτά του Λιμενικού, δύο επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, ένα ιδιωτικό ταχύπλοο, ένα αλιευτικό και ένα ρυμουλκό βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή της Φώκαιας. Επίσης τρία αλιευτικά ένα ιδιωτικό ταχύπλοο στη Βουλιαγμένη και ένα επαγγελματικό τουριστικό σκάφος στο Φλοίσβο.

Σε επιφυλακή για άμεση επέμβαση έχουν τεθεί επίσης πέντε πλωτά του λιμενικού στα Ίσθμια προς παροχή συνδρομής αν χρειαστεί στην περιοχή του Λουτρακίου.

Δείτε φωτογραφίες από το Λαγονήσι:

 

lagonisi___3_
lagonisi___4_
lagonisi___2_
lagonisi___1_

Ελεύθερος ο αλλοδαπός που είχε προσαχθεί ως ύποπτος

Παράλληλα, ελεύθερος αφέθηκε, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο αλλοδαπός ο οποίος είχε προσαχθεί ως ύποπτος από την περιοχή του Κουβαρά.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για ένας 32χρονο ρουμανικής υπηκοότητας, τον οποίο είχαν υποδείξει κάτοικοι της περιοχής με το αιτιολογικό ότι εκτελούσε εργασίες.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου και μετά την εξέταση του αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούσαν την κράτηση του.