ΕΛ.ΑΣ: Κρατείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο σε καταδίωξη στη Λάρισα

Δικογραφία σχηματίζεται εις βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ ο αστυνομικός κρατείται και αναμένεται η απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να εκκινήσει παράλληλα η διαδικασία για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού.

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίας Δημογλίδου:

Σήμερα 8 Ιουλίου και ώρα 11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα.

Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί σήμερα από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.

Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά.

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.

Όπως προέκυψε πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Η Ελληνική Αστυνομία αναμένει την απόφαση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική διερεύνηση».

 

Στο μεταξύ νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως από την άγρια καταδίωξη στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα στη φωτογραφία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το οnlarissa.gr, διακρίνεται το κλεμμένο λευκό Nissan Navara το οποίο έχει πέσει πάνω σε τοίχο σπιτιού, στο χωριό Μοσχοχώρι, εκεί όπου σταμάτησε η καταδίωξη των αστυνομικών.

Ο 20χρονος που έχασε τη ζωή του αφού έριξε το όχημα στον τοίχο, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά λίγο αργότερα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δέχθηκε πυροβολισμό από υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού στην ωμοπλάτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. 

Πώς έγινε το συμβάν

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Nissan Navara, με έναν επιβαίνοντα κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου με τον οδηγό ωστόσο να μη σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Τελικά εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωρίο Μοσχωχώρι αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε και να τον τραυμάτισε θανάσιμα.