Ζέστη και μπουρίνια την Παρασκευή, έρχεται καύσωνας την επόμενη εβδομάδα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Σημαντικά περιορίζεται η αστάθεια τις επόμενες ημέρες στο σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ κάποιες μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα βορειοανατολικά, που πιθανά να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αύριο Παρασκευή 7 Ιουλίου, ενώ μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες, που λόγω υψηλής θερμοκρασίας ενδέχεται να έχουν έντονο χαρακτήρα.

Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται φαινόμενα, παρά μόνο κάποιες τοπικές συννεφιές στα ορεινά ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσει ξαστεριά παντού.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι που θα πνέουν θα ρίξουν τις τιμές της υγρασίας.

Στην Αττική αύριο αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Για την πόλη της Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Μακεδονία συνολικά προβλέπεται ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές, κυρίως στα ορεινά, που είναι πιθανό να δώσουν τοπικές μπόρες, ενώ ο άνεμος βαρδάρης στα 4 με 5 μποφόρ με τη θερμοκρασία στους 24 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του καιρού για το Σαββατοκύριακο, ο έμπειρος προγνώστης καιρού ανέφερε πως στη χώρα αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ στα βορειοανατοικά της χώρας το Σάββατο θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Νέο κύμα έντονης ζέστης θα δεχτεί η χώρα από την Τετάρτη, το οποίο σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα έχει τα χαρακτηριστικά καύσωνα.