Περισσότερα μέσα αεροπυρόσβεσης για το Πυροσβεστικό Σώμα στα Χανιά

Για τα μισθωμένα εναέρια μέσα τα οποία είναι διαθέσιμα για την φετινή αντιπυρική περίοδο με έδρα την 115 Πτέρυγα Μάχης ενημερώθηκαν από τους αρμοδίους, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Ιωάννης Βερυκοκίδης.

Η ενημέρωσή τους πραγματοποιήθηκε από στελέχη των εταιριών που εκτελούν το συγκεκριμένο έργο, καθώς και από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων: «Τη φετινή αντιπυρική περίοδο, το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει στη διάθεσή του περισσότερα μέσα αεροπυρόσβεσης. Εθνικά και μισθωμένα. Η συμβολή των εναέριων μέσων είναι σημαντική, γιατί στις πυρκαγιές συμβάλλουν στη μείωση του πυροθερμικού φορτίου, ώστε οι επίγειες δυνάμεις να μπορούν να προσεγγίσουν στις εστίες για την τελική τους κατάσβεση. Είμαστε σε συνεχή επαφή με όλους τους συναρμόδιους φορείς, γι’ αυτό άλλωστε βρισκόμαστε και εδώ σήμερα και κυρίως με την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι η διαχείριση των κρίσεων και οι καταστροφές αντιμετωπίζονται καλύτερα όταν οι δυνάμεις όλων μας είναι ενωμένες».

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κάλυψη της φετινής αντιπυρικής περιόδου με εναέρια μέσα.