Μητέρα και γιος έκλεβαν τουρίστες στη Μύκονο – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους

Μάνα και γιος από την Βαρκελώνη της Ισπανίας, είναι τα δύο από τα τρία μέλη της συμμορίας που έκλεβε τσάντες και ακριβά κοσμήματα από ταξιδιώτες που έφταναν αεροπορικώς στη Μύκονο.

Η μητέρα, 47 ετών συνελήφθη στις 30 Μαΐου, στον αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος και στην κατοχή της βρέθηκαν κλοπιμαία, ενώ ο 24χρονος γιος της αναζητείται, μαζί με μια άγνωστη νεαρή γυναίκα που συμμετείχε στις κλοπές.

Ειδικότερα, ο γιος και η φίλη του απασχολούσαν τα θύματα που έφταναν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, αφού πρώτα είχαν μελετήσει τους στόχους τους και η 47χρονη μάνα τους «ξάφριζε» χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό.

Σήμερα η Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες της μάνας και του γιού, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας, τετελεσμένης και σε απόπειρα που τελέσθηκε από πρόσωπα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα.

Πρόκειται για τους υπηκόους Ισπανίας:

1. (επ) MARIN GALLEGO (ον) Norma του Jose και της Enriqueta, γεννηθείσα την 6-1-1976 στη Βαρκελώνη Ισπανίας (συλληφθείσα) και

Μητέρα και γιος έκλεβαν τουρίστες στη Μύκονο – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους

2. (επ) SAKHRI MARIN (ον) Hamza του Tarik και της Norma, γεννηθέντα την 20-4-1999 στη Βαρκελώνη Ισπανίας (μη συλληφθείς).

Μητέρα και γιος έκλεβαν τουρίστες στη Μύκονο – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων και που δεν έχουν εισέτι καταγγελθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-3536943 και 210-3536956 του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.