Αλλοδαπός διέρρηξε 10 αυτοκίνητα στη Σαντορίνη

Επί δέκα ημέρες τριγυρνούσε στη Σαντορίνη αναζητώντας αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε απόμερα σημεία ένας αλλοδαπός, ο οποίος έσπαγε τα τζάμια από τα παράθυρα και άρπαζε χρήματα από το εσωτερικό τους.

Μετά από δέκα συνεχείς διαρρήξεις, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Τετάρτης.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τις συνεχείς κλοπές μελέτησαν το modus operandi του δράστη, χαρτογράφησαν τις περιοχές όπου “χτυπούσε” και κατάφεραν να τον εντοπίσουν αμέσως μετά την τελευταία. Στην κατοχή του και σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, δύο μαχαίρια, μια ζυγαριά ακριβείας, δυο κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός υπολογιστής, 50 ευρώ, δέκα δολάρια και το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε. Τα πειστήρια κατασχέθηκαν και ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου, όπου ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και οπλοκατοχή.

Ξάφρισε χρήματα από το σπίτι γυναίκας

Δεν πρόλαβε να ξοδέψει τα 495 ευρώ που άρπαξε από το σπίτι μιας γυναίκας στη Μυτιλήνη ένας Έλληνας που τρύπωσε αθόρυβα μέσα το πρωί της Τετάρτης, καθώς λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Ασφαλείας. Σε βάρος του “ποντικού” σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται καθώς ερευνάται αν είχε διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.