Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους - Μπλοκάρισμα 30 χιλιομέτρων πριν τα διόδια της Ελευσίνας

Μεγάλες είναι οι ουρές στα διόδια σήμερα, με τους πρώτους ψηφοφόρους να επιστρέφουν αφού μετέβησαν στον τόπου όπου έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα προκειμένου να ψηφίσουν για τις εκλογές 2023.

Σύμφωνα με την Τροχαία, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στην Εθνικό Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Η παρακάτω φωτογραφία αποτυπώνει την κατάσταση στους δρόμους και είναι τραβηγμένη 30 χιλιόμετρα πριν από τη Νέα Πέραμο.

aytokinita_pin

Δείτε live ΕΔΩ την κίνηση στους δρόμους.

Πώς γίνεται η διέλευση από τα διόδια

Υπενθυμίζεται πως ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων, είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στις βουλευτικές εκλογές της Kυριακής 25ης Ιουνίου 2023.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει εκδόσει εντολή για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δικύκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ως εξής:

Για τους ψηφοφόρους από τις 00:00 του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023.

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δωρεάν διελεύσεις έχουν ισχύ από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης δικαστικού αντιπροσώπου, καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Επίσης, η HELLASTRON έχει ανακοινώσει, για λογαριασμό των μελών της, ότι στην Αττική Οδό, στην Ολυμπία Οδό, στη Νέα Οδό και την Οδό Κεντρικής Ελλάδος, στον Αυτοκινητόδρομο Μορέας, στην Εγνατία Οδό, στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η διέλευση των οχημάτων των κατηγοριών 1 και 2 (επιβατικά ΙΧ και δίκυκλα) από τους σταθμούς διοδίων γίνεται χωρίς χρέωση.

Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά-χειροκίνητα).

Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.

Οι κάτοχοι πομποδεκτών μπορούν να διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, επίσης χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.

Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα.

Οι οδηγοί ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.