Εκλογές 2023: Στον Βόρειο τομέα της Αθήνας η υψηλότερη συμμετοχή, στη Φλώρινα η χαμηλότερη

Λεπτομέρειες για το πώς εξελίσσεται η διαδικασία των εκλογών έδωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ανακοινώνοντας το ποσοστό συμμετοχής στις κάλπες μέχρι τις 16:30 το απόγευμα (40,77%).

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη στο δείγμα που συγκεντρώθηκε μέχρι τις 16:30 το απόγευμα οι εκλογικές περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής είναι ο Βόρειος τομέας της Αθήνας με 48,13% και ακολουθούν με περίπου 45% Β΄ Θεσσαλονίκης, Ανατολική Αττική, Φθιώτιδα, Νότιος τομέας Αθήνας και Ηράκλειο Κρήτης.

Στον αντίποδα το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές καταγράφεται στη Φλώρινα (25%) με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής να εντοπίζεται στην Κεφαλονιά (27%) ενώ κάτω του 30% βρέθηκε η συμμετοχή σε Λακωνία και Ευρυτανία

Ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε και ειδικά στοιχεία για τη συμμετοχή στον Εβρο λέγοντας ότι κυμαίνεται στο 39,54% και ακόμα ειδικότερα στη Ροδόπη λίγο κάτω από το 37%.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό συμμετοχής που είχε ανακοινωθεί στις 5 το απόγευμα στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν στο 48,76%.