Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Καλαμάτα ομάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, παρέχει βοήθεια στις ελληνικές Αρχές

Στην Καλαμάτα όπου έχουν μεταφερθεί οι διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου βρίσκεται και η ομάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, βοηθώντας στο έργο των Αρχών.

«Παρείχαμε είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και είδη ατομικής υγιεινής. Μετά από αίτημα των αστυνομικών αρχών αραβόφωνος συνάδελφός μας βοηθάει στο έργο της ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών κατά την επικοινωνία της με τους επιζώντες. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουμε περαιτέρω υποστήριξη στις δύσκολες στιγμές που συνεχίζονται», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Στέλλα Νάνου, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ναυάγιο στην Πύλο: Μέλη της Ύπατης Αρμοστείας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με κάποιους από τους διασωθέντες

Τα μέλη της ομάδας της Ύπατης Αρμοστείας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με κάποιους από τους διασωθέντες.

«Οι άνθρωποι που επέζησαν από την τρομερή αυτή τραγωδία είναι ακόμα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ έχουν φοβερή αγωνία προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους και να τους ενημερώσουν ότι είναι καλά. Κάποιοι αναζητούν φίλους και συγγενείς τους με τους οποίους συνταξίδευαν», καταλήγει η Στέλλα Νάνου.

Νωρίτερα σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για «μία αδιανόητη τραγωδία», ενώ πρόσθεσε ότι
«πρόκειται για θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί».