Από την Αίγυπτο και όχι από τη Λιβύη ξεκίνησε το μοιραίο πλοιάριο που βυθίστηκε στην Πύλο

Από την Αίγυπτο και όχι από την Λιβύη φέρεται να ξεκίνησε το σκάφος που βυθίστηκε στην Πύλο, οδηγώντας εκατοντάδες ανθρώπους στον θάνατο.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, από τις καταθέσεις των διασωθέντων προκύπτει ότι το σκάφος είχε αφετηρία την Αίγυπτο και είχε ενδιάμεσο σταθμό το Μπρουκ της Λιβύης. Ανάμεσα στους διασωθέντες υπάρχουν υπήκοοι Αιγύπτου, Λιβύης και Πακιστάν, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι στο πλοιάριο είχαν επιβιβαστεί άνθρωποι από το λιμάνι αφετηρίας του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι του Λιμενικού εκτιμούν ότι η επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών φέρεται να προετοιμαζόταν 40-50 ημέρες.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση στο λιμεναρχείο της Καλαμάτας και προς το παρόν 8 άτομα έχουν περάσει από την προανακριτική διαδικασία ως ύποπτοι για την παράνομη μεταφορά ανθρώπων. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα 8 άτομα είναι Αιγύπτιοι οι οποίοι φέρεται να είναι ύποπτοι για διακίνηση.

Οι διασωθέντες του ναυαγίου στην Πύλο ήταν αυτοί που «έδειξαν» τους διακινητές. Πληροφορίες ανέφεραν ότι υπέδειξαν συγκεκριμένα πρόσωπα και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το ποια άτομα ήταν αυτά που είχαν κανονίσει την επιβίβασή τους στο πλοίο και τι ρόλο έπαιζε ο καθένας.