Ναυάγιο στην Πύλο: Μετανάστες σώθηκαν από θαλαμηγό στην οποία είχε αυτοκτονήσει μοντέλο

Το ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου, ξύπνησε μνήμες από ένα άλλο τραγικό περιστατικό στο οποίο είχε «πρωταγωνιστήσει» η θαλαμηγός Mayan Queen IV, το πλήρωμα της οποίας περισυνέλεξε διασωθέντες από το ναυάγιο.

Ήταν βράδυ Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018 όταν οι φωνές μελών του πληρώματος της «Mayan Queen IV» γίνονται αντιληπτές από ανυποψίαστους παραθεριστές και κατοίκους του νησιού.

Η 20χρονη influencer και μέλος του πληρώματος, Sinead McNamara , εντοπίζεται από τον υπεύθυνο ασφαλείας κρεμασμένη στους κάβους της θαλαμηγού. Μεταφέρεται αμέσως στο νοσοκομείο στην Κεφαλονιά και το επόμενο πρωί σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών σε κωματώδη κατάσταση. Οι γιατροί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή. Λίγες ώρες μετά, φεύγει από τη ζωή.

Η θαλαμηγός ανήκε στον Μεξικανό κροίσο Αλμπέρτο Μπαϊγέρες (Alberto Baillères) του οποίου η περιουσία ξεπερνούσε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν ιδιοκτήτης του ομίλου Gupo Bal, στον οποίο ανήκαν δεκάδες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης μετάλλων, ενώ ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός σιδήρου στον κόσμο. Τον αποκαλούσαν ο «βασιλιάς» του ασημιού.

Η θαλαμηγός Mayan Queen κατασκευάστηκε το 2008 και φέρει σημαία από τα νησιά Κέιμαν. Το μήκος της είναι 94 μ., μπορεί να φιλοξενήσει έως και 16 άτομα -με 24 άτομα πλήρωμα-, ενώ διαθέτει 8 καμπίνες και 5 καταστρώματα, πισίνα, γυμναστήριο, τζακούζι κ.α. Μετά τον θάνατο του Μπαϊγέρες τον Φεβρουάριο του 2022, το σκάφος πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας και συνεχίζει τα ταξίδια στη Μεσόγειο.