Ριφιφί στην Κηφισιά: Έσκαψαν τον τοίχο και με οξυγονοκόλληση άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο (video)

Ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο, άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα με συλλεκτικά νομίσματα στην Κηφισιά, αποσπώντας λεία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Οι δράστες με τη μέθοδο του ριφιφί μπήκαν ανενόχλητοι στο κοσμηματοπωλείο-παλαιοπωλείο και άρπαξαν σπάνια νομίσματα, τεράστιας αξίας, χρήματα και κοσμήματα.

Σύμφωνα με το Mega, οι δράστες παραβίασαν πόρτα και έφτασαν σε τοίχο, τον οποίον έσκαψαν και έφτασαν στο πίσω μέρος του καταστήματος. Εκεί εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο, το άνοιξαν με οξυγονοκόλληση και αφαίρεσαν αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν χτύπησε συναγερμός, αλλά οι κινήσεις των δραστών κατεγράφησαν από τις κάμερες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν ο ιδιοκτήτης και η αστυνομία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, οι δράστες φέρεται να είχαν χαρτογραφήσει τον χώρο, γνωρίζοντας πού ακριβώς πηγαίνουν. Σε λιγότερο από ένα λεπτό φέρεται να έφυγαν από την πόρτα μαζί με τη λεία τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κανείς δεν άκουσε να πέφτουν τοίχοι, ενώ στον δρόμο που βρίσκεται το κατάστημα με τα νομίσματα έχουν γίνει 16 ληστείες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο υπάλληλος που άνοιξε σήμερα το πρωί το κατάστημα, στην οδό Ελαιών, διαπίστωσε ότι υπήρχε μια τρύπα στο υπόγειο όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο, το οποίο είχε παραβιαστεί.

Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στον χώρο μέσα στο Σαββατοκύριακο, από διπλανό υπόγειο, με τη μέθοδο του ριφιφί, και, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αφαίρεσαν ποσό μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ.