Δείτε πώς μεταμορφώθηκε ο δρόμος για τη Λευκάδα - Εντυπωσιακά πλάνα (video)

Ενάμιση μήνας έχει συμπληρωθεί από την παράδοση του αναβαθμισμένου οδικού άξονα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος στην κυκλοφορία.

Μόλις 15 λεπτά διαρκεί σήμερα το ταξίδι από το αεροδρόμιο του Ακτίου στο νησί της Λευκάδας, χάρη στον οδικό άξονα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Αυτός έχει μήκος 5 χλμ. και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου της διπλής οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με τη Βόνιτσα και το Άκτιο, έχοντας ως στόχο τη συντόμευση των μετακινήσεων από και προς το νησί καθώς και τη σύνδεσή του με την Ιόνια και την Αμβρακία Οδό.

Με κόστος 48,1 εκατ. ευρώ και ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ, ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 όταν υπεγράφη η σύμβαση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

λευκάδα νέος δρόμος

Τώρα εκκρεμεί το τμήμα Βόνιτσα-Λευκάδα μήκους 16 χλμ. και η εγκατάσταση του αγωγού ύδρευσης μήκους 7,85 χλμ. που θα ενωθεί με τον μεγάλο αγωγό Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, ώστε να βελτιωθεί η υδροδότηση του νησιού.

Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σημειώνεται ότι το έργο της διπλής σύνδεσης Λευκάδας αφορά στη βελτίωση των αξόνων Άκτιο-Αγιος Νικόλαος και Βόνιτσα-Λευκάδα. Θα είναι ταχείας κυκλοφορίας με 1+1 λωρίδα ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο κανάλι n.p. production του Youtube μπορείτε να δείτε εντυπωσιακές εικόνες σχετικά με το πώς διεξάγεται η κυκλοφορία στον αναβαθμισμένο οδικό άξονα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος.