Ο Μπάιντεν προσφώνησε «πρόεδρο» τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ - «Σου έδωσα προαγωγή» (video)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προσφώνησε «πρόεδρο» τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν την Πέμπτη (8/6).

Ο 80χρονος Μπάιντεν έσπευσε να διορθώσει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αστειευόμενος ότι έδωσε προαγωγή στον Σούνακ. «Λοιπόν, κύριε πρόεδρε… Μόλις σας έδωσα προαγωγή… Κύριε πρωθυπουργέ, είναι υπέροχο που σας υποδεχόμαστε ξανά», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την έναρξη της συνάντησής του στον Λευκό Οίκο με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος αντέδρασε γελώντας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Σούνακ επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Μπάιντεν: Στη νέα συνάντηση με Σούνακ επαίνεσε τους ισχυρούς δεσμούς ΗΠΑ-Μ. Βρετανίας

«Τους τελευταίους μήνες συναντηθήκαμε στο Σαν Ντιέγκο και ακολούθως συναντηθήκαμε στο Μπέλφαστ και στη Χιροσίμα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Και τώρα βρισκόμαστε εδώ, θα επιλύσουμε όλα τα προβλήματα στον κόσμο μέσα στα επόμενα 20 λεπτά».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε τους ισχυρούς δεσμούς Ουάσινγκτον-Λονδίνου, λέγοντας ότι είναι σε «εξαιρετικά καλή κατάσταση». Ωστόσο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιρλανδία, είχε πει ότι στόχος του ταξιδιού του στο νησί ήταν να βεβαιωθεί πως «οι Βρετανοί δεν κ@@βαρούσαν», εν μέσω ανησυχίας για την ειρηνευτική διαδικασία και τον αντίκτυπο του Brexit.