Φρίκη στην Πάρνηθα με τον εντοπισμό νεκρών αλόγων σε γκρεμό - Τα πετούν ζωντανά όταν γεράσουν (πολύ σκληρές εικόνες)

Μια ακόμη κτηνωδία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με άλογα να εντοπίζονται νεκρά σε γκρεμό στη δυτική Πάρνηθα.

Τα νεκρά ζώα εντοπίστηκαν από εθελοντές που ταΐζουν αδέσποτα ζώα, και αμέσως φιλοζωικές οργανώσεις κατήγγειλαν το περιστατικό.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, στην καταγγελία που κοινοποίησε η ΠΦΠΟ προς την Αστυνομία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο, τονίζει ότι στη δυτική Πάρνηθα πετιούνται συστηματικά άλογα.

«Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών για χώρο στη Δυτική Πάρνηθα, στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς, συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη».

Από την πλευρά της, η ΜΚΟ Ιππόθεσις προχώρησε σε καταγγελία, ζητώντας «άμεσα νεκροψία και ιχνηλάτησή τους εφόσον φέρουν ηλεκτρονική σήμανση».

Το αποτρόπαιο συμβάν κοινοποίησε μέσω του Facebook ο Γιώργος Ψυχάρης, κάνοντας λόγο για «ένα περιστατικό “ξεφορτώματος άχρηστων αλόγων” σε δυσπρόσιτα γκρέμια».

Όπως αναφέρει ο κ. Ψυχάρης, πιθανότατα τα «δύο ζώα, άσχημα τραυματισμένα από την πτώση, θα προσπάθησαν πιθανόν να ανεβούν ή να κατέβουν, αλλά πολύ σύντομα τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά».

Η ανάρτηση του κ. Ψυχάρη

«Ακόμη ένα περιστατικό “ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων” σε δυσπρόσιτα γκρέμια του βουνού από τα ορκ της περιοχής που τα είχαν στην κατοχή τους. Το πιθανότερο είναι ότι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα), αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν στο σημείο, είναι βαριά ζώα άλλωστε και σίγουρα δεν είναι βαρέλια να κυλίσουν τόσο χαμηλά στη σάρα του φαραγγιού.

Τα δύο ζώα, άσχημα τραυματισμένα από την πτώση, θα προσπάθησαν πιθανόν να ανεβούν ή να κατέβουν, αλλά πολύ σύντομα τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά.

Εκτός αν τα εξαναγκάζουν με βίαιο τρόπο να κατέβουν και ύστερα τους σπάνε τα πόδια ή τα σκοτώνουν, αν και το πολύ δύσκολο τερέν δεν ευνοεί τόσο αυτή την εκδοχή.

Δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά και τα άψυχα σώματα δεν φαίνονται από περαστικούς στο δρόμο. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του σημείου.

Μέσα σε λίγες μέρες τα άλογα διαλύονται σε κομμάτια από τα άγρια και αδέσποτα ζώα και σκορπίζουν παντού.

Τα δύο άλογα είναι σίγουρα γνωστά σε κάποιους, αλλά κανείς δεν μπορεί να ελπίζει να ανοίξουν στόματα ώστε να βρεθούν τα δίποδα σκουπίδια που το έκαναν».

Αυτό είναι ένα ακόμη περιστατικό με θύματα άλογα.

Στις αρχές Μαΐου, οι φωτογραφίες ενός παστουρωμένου αλόγου σε πλαγιά στην Τζια προκάλεσε οργή. Τότε, κατόπιν καταγγελίας, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 34χρονου.