Γιώργος Κιμούλης: Εκδικάζονται οι αγωγές κατά Δούκα, Χρυσικού και Ψαρρά - Το μέγεθος της αποζημίωσης που ζητά

Οι αγωγές του Γιώργου Κιμούλη κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού, του Νίκου Ψαρρά, αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), εκδικάζονται σήμερα,  Πέμπτη.  Ο ηθοποιός ζητά αποζημίωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.

Λίγο μετά τις 9:30, ο Γιώργος Κιμούλης εμφανίστηκε στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, με τον δικηγόρο του, Βασίλη Καπερνάρο, στο πλευρό του.

ypothesi_kimouli_in__4_

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ηθοποιός χαρακτήρισε «σπουδαίο» το κίνημα #MeToo και τόνισε ότι κάποια πρόσωπα προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν.

«Θεωρώ ότι το κίνημα #MeToo είναι ένα σπουδαίο κίνημα. Μετρά 17 χρόνια περίπου από τότε που η Αμερικανίδα Μπερκ έβαλε τα θεμέλια. Έχει καθοδηγήσει πολλούς κακοποιητές και βιαστές στα δικαστήρια και τις φυλακές. Παράλληλα όμως έχουν εμφανιστεί κάποια πρόσωπα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το κίνημα», είπε αρχικά.

ypothesi_kimouli_in__6_
ypothesi_kimouli_in__1_

Και πρόσθεσε: «Είναι στη φύση του ανθρώπου να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς. Τα πρόσωπα αυτά πέρα από το γεγονόςαυτό συκοφαντούν και προκαλούν ηθική βλάβη σε αυτούς που ψευδώς καταγγέλλουν, πρέπει να τιμωρούνται για να προστατευτεί αυτό το σημαντικό κίνημα».

Η Ζέτα Δούκα από την πλευρά της  αρκέστηκε στη δήλωση: «Η αγωγή συζητήθηκε και περιμένουμε την απόφαση».

«Δεν δικαιολογείται μετά από 13 χρόνια να πας σε μία εκπομπή και να λες αυτά που λες, όταν γνωρίζεις ότι αυτά δεν μπορούν να αποδειχθούν», είπε ο δικηγόρος του ηθοποιού, Βασίλης Καρπενάρος, αναφερόμενος στη Ζέτα Δούκα. «Είναι μία ταινία μικρού μήκους, ένα σκετσάκι που αποφάσισαν να συμπαίξουν αυτά τα τρία άτομα», πρόσθεσε.
Η Δωρα Χρυσικού δεν παρευρέθηκε στα δικαστήρια καθώς απουσιάζει στο εξωτερικό, ενώ ο Νίκος Ψαρράς έλειπε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.