Χίος: Εντυπωσιακά βίντεο από τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο

Εντυπωσιακός και με μέτρο ήταν ο φετινός ρουκετοπόλεμος ανάμεσα στις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής, στη Χίο.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, τα συνεργεία των δύο ενοριών φαίνεται πως σεβάστηκαν τις διαμαρτυρίες κατοίκων, τις οποίες είχε δημοσιεύσει μεταξύ άλλων και το iefimerida, αφού ο αριθμός των ρουκετών ήταν τόσος, ώστε αφενός το έθιμο να είναι εντυπωσιακό, αφετέρου να μη δημιουργήσει προβλήματα στην ασφάλεια θεατών, πιστών, αλλά και κατοίκων των οποίων οι ιδιοκτησίες βρίσκονται στη ζώνη πυρός.

Ρουκετοπόλεμος με… ασφάλεια μετά τις διαμαρτυρίες

Η τάξη και ασφάλεια ήταν αντιληπτή αρκετά μέτρα μακρύτερα από τα σημεία ρίψης ρουκετών σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, αφού Δήμος, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και εθελοντές, συνεργάστηκαν άψογα με αποτέλεσμα η κίνηση πέριξ των δύο ενοριών να διεξάγεται χωρίς προβλήματα καθόλη τη διάρκεια του εθίμου.

Ενδεικτικό του αυτοπεριορισμού, είναι το γεγονός ότι φέτος οι πρώτες ρουκέτες άρχισαν να πέφτουν αρκετά αργότερα από το συνηθισμένο και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

 

 

 

Στο Χόλιγουντ το δημοφιλές έθιμο του Βροντάδου

Φέτος για πρώτη φορά μετά από την πανδημία ο Ρουκετοπόλεμος βρέθηκε στο επίκεντρο χολιγουντιανής παραγωγής με την εταιρεία MSG, να καταφθάνει στο νησί προκειμένου να κινηματογραφήσει με μέσα τεχνολογίας αιχμής το βρονταδούσικο έθιμο, προκειμένου να προβληθεί στην μεγαλύτερη αίθουσα προβολής του κόσμου, το γνωστό MSG Sphere, τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Las Vegas.

Πίσω από την κινηματογράφηση με κάμερες 360ο βρίσκεται ο Αμερικανός Σκηνοθέτης Ντάρεν Αρονόφσκι η ταινία του οποίου (Η Φάλαινα) πρωταγωνίστησε στα βραβεία Όσκαρ, όπως αναφέρει ο politischios.gr.

Να σημειωθεί ότι Χίος επιλέχθηκε ανάμεσα σε 35 μέρη από όλον τον κόσμο για μία σειρά επεισοδίων που θα προβληθούν, στη μεγαλύτερη σφαίρα θεάματος στον κόσμο.

Το MSG Sphere είναι μια σκηνή μουσικής και ψυχαγωγίας σε σχήμα σφαίρας που χτίζεται στο Paradise της Νεβάδας.

Το MSG Sphere είναι εξοπλισμένο με οθόνες LED ανάλυσης 19.000 επί 13.500 που θα απλώνονται σε όλο το εσωτερικό του χώρου ενώ η οθόνη περιτυλίγματος θα έχει εμβαδόν 15.000 τ.μ..