Στην Αθήνα για την Ανάσταση η Σακελλαροπούλου, στην Τήνο ο Μητσοτάκης -Πού γιόρτασαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, χιλιάδων πιστών και με τη δέουσα λαμπρότητα, τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη», η ατμόσφαιρα έγινε φαντασμαγορική από τα πυροτεχνήματα για τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, την πτώση και καθαίρεση του Άδη από τον Αναστημένο.

 

«Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης σηματοδοτεί τον θρίαμβο της ζωής πάνω στη φθορά, τη συντριβή της απόγνωσης και του θανάτου. Εύχομαι το φως που καταυγάζει απόψε τις εκκλησίες μας να γίνει για όλους μας οδηγός για ένα μέλλον ελπίδας, ειρηνικό και δημιουργικό, με αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά!», ήταν το μήνυμα της ΠτΔ για την Ανάσταση.

Σημειώνεται ότι η κ. Σακελλαροπούλου σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, θα μεταβεί στην Προεδρική Φρουρά.

Πού έκαναν Ανάσταση οι πολιτικοί αρχηγοί
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου Τήνου.

 

«Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, σηματοδοτεί διαχρονικά την πορεία από τη δοκιμασία στη λύτρωση. Γίνεται έτσι ευκαιρία ατομικού και συλλογικού αναστοχασμού, αλλά και αφετηρία ελπίδας», αναφέρει στο μήνυμά του για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στην Κέρκυρα και σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, θα επισκεφθεί το Ναυτικό σταθμό Κέρκυρας.

«Να ακολουθήσουν κι άλλες αναστάσεις, προσωπικές και συλλογικές», διαμήνυσε ο κ.Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, βρίσκεται στην Κρήτη από όπου ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση, υγεία, ευημερία σε όλους τους ορθόδοξους Έλληνες, σε όλο τον ελληνικό λαό».

Στην Λαμία βρέθηκε για την Ανάσταση ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δήμητρης Κουτσούμπας, ο οποίος ευχήθηκε «Καλό Πάσχα με δύναμη και υγεία σε όλους και όλες. Καλή ανάσταση για τον ελληνικό λαό με δυνατό το ΚΚΕ, πιο δυνατό απ’ ότι μέχρι σήμερα, για να είναι πραγματικά δυνατός ο ίδιος ο λαός».

Στην Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος στο μήνυμα του ευχήθηκε «στις 21 Μαΐου να βοηθήσουν όλοι να γίνει η ανάσταση της Ελλάδος».

Τέλος, στην Αίγινα βρίσκεται ο γραμματέας του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος στο μήνυμα του ανέφερε πως «Το Πάσχα φέρνει κάθε Άνοιξη τόσο τη λύτρωση της ελπίδας όσο και την ελπίδα της λύτρωσης».