Αρσάκειο για το πρωτοφανές περιστατικό bullying σε 15χρονο μαθητή: Θα διενεργηθεί ΕΔΕ και για ευθύνες εκπαιδευτικών

Το Αρσάκειο εξέδωσε ανακοίνωση για το πρωτοφανές περιστατικό bullying που σημειώθηκε, όταν έξι 15χρονοι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου έδεσαν συμμαθητή τους με πετονιά, τον εξύβρισαν και τον άφησαν μέσα στην αίθουσα.

Μεταξύ άλλων, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών και έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρσάκειο αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Για την υπόθεση η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις μαθητών.

Το χρονικό του περιστατικού στο Αρσάκειο

Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή οι έξι 15χρονοι έδεσαν πάνω σε καρέκλα με πετονιά έναν συμμαθητή τους την ώρα του διαλείμματος, μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Στη συνέχεια άρχισαν να κοροϊδεύουν το παιδί και ακολούθως έφυγαν από το σχολείο αφήνοντας τον 15χρονο σε αυτή την κατάσταση.

Μετά από καταγγελία στην Αστυνομία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις 15χρονοι στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Δικογραφία σχηματίστηκε και για τους άλλους δύο ανηλίκους που δεν βρέθηκαν εντός του χρονικού ορίου της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι μαθητές παραδέχθηκαν πως ήταν παρόντες στο περιστατικό και κατονόμασαν ως δράστες τους δύο συμμαθητές τους που δεν συνελήφθησαν.

Ο ανήλικος, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα bullying, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν παρενοχλήθηκε από τους ίδιους μαθητές ή άλλους.