Εκλογές 2023: Αλλάζει η ημερομηνία που θα κλείσουν τα Λύκεια - Τι ισχύει για όλα τα σχολεία

Αλλαγές στις ημερομηνίες που θα κλείσουν τα σχολεία φέρνουν οι βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από δύο ημέρες, στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού, αποκάλυψε την ημερομηνία των εκλογών 2023, οι οποίες, όπως είπε, θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.

Αυτό επιφέρει, όπως φαίνεται, αλλαγές στην ημερομηνία που θα κλείσουν τα σχολεία.

Τα σχολεία όλης της χώρας έτσι και αλλιώς θα μείνουν κλειστά για δύο ημέρες, προκειμένου να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα, την Παρασκευή προ των εκλογών και τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, δηλαδή στις 19 και στις 22 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά το πότε θα κλείσουν τα σχολεία, μέχρι σήμερα ίσχυε η προηγούμενη υπουργική απόφαση, που όριζε το εξής:

Για δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Λύκεια ΕΑΕ, Ενιαία Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τα μαθήματα λήγουν το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Σχολεία: Πότε θα κλείσουν φέτος Δημοτικά και Γυμνάσια – Τι αλλάζει στα Λύκεια λόγω εκλογών 2023

Με τροπολογία που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, αλλάζει η φράση για κλείσιμο των σχολείων «το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου», σε «δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου». Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο τα παραπάνω σχολεία -και όχι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, για τα οποία δεν αλλάζει κάτι- να κλείσουν και προ της 21ης Μαΐου, ημέρας που θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η οριστική ημερομηνία θα ανακοινωθεί με νεότερη απόφαση, που θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα οριστεί ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων για τα Λύκεια η 18η Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά στα Γυμνάσια, θα τελειώσουν κανονικά τα μαθήματά τους στα τέλη Μαΐου.

Τα Δημοτικά θα κλείσουν επίσης κανονικά, στις 15 Ιουνίου.